Manevi Destek Dayanışma

 

Sarımsağın Faydaları

Sarımsağın Faydaları

Sarımsak çok ciddi hastalıklara şifa kaynağıdır. En önemli özelliği ise kalp sağlığına iyi gelmesidir. Hemen herkesin evinde bulundurduğu ve çok sık tükettiği sarımsak birçok vitamin içermektedir.

Sarımsak en doğal antibyotiklerdendir. Ülkemizde hemen hemen her bölgede yetiştirilir, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Başta kalp ve damar tıkanıklığı olmak üzere pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmış, modern tıbbın bile kabul gördüğü mucizevi bir  besin kaynağıdır.

SARIMSAK NEDİR?

25–100 cm yüksekliğe kadar boy atan sarımsak bitkisinin yapraklarında, saplarında ve toprak altındaki soğanında kokulu bir yağ bulunur. Sarımsak yıllık bir bitkidir. Soğan, yabani soğan, zambak ve pırasa ile akraba olan sarımsak doğada yabani ortamda yetişmez. Tarih boyunca bir kültür bitkisi olduğu, olasılıkla güneybatı Asya’da doğada yetişen Allium longicuspis türünden türetilmiş olduğu düşünülmektedir.

sarmısak ile ilgili görsel sonucu

SARIMSAĞIN BESİN DEĞERLERİ NEDİR?

Sarımsak başında % 84.09 su, %13.38 organik madde, %1.53 inorganik madde içerir. İçeriğinde ayrıca, 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit (bunlara vücut tarafından doğrudan sentezlenmeyip, gıdalarla alınması gereken aminoasitlerin tümü dahildir), germanyum, çinko, A, B1 ve C vitaminleri bulunmaktadır.

SARIMSAĞIN FAYDALARI

Sarımsak, güçlü bir antibiyotik olması nedeniyle birçok hastalığa iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra cilt güzelliğine katkısı yadsınamaz. Ve sarımsağın faydaları ve kullanıldığı yerler sadece sağlıkla alakalı değil. Sarımsak ile yapılan yemeklerin cinsel hayata dair katkıları araştırmalar sonrasında tespit edilmiştir. Diş ağrılarında, yüz temizliğinde, kulak ağrılarında etkili olan sarımsağı süt ile birlikte tüketiminde ağız kokusunu gidermesi sarımsağın faydaları arasında sayılabilir.

Sarımsağın, çiğ halde veya yağının, mikroorganizmalar üzerine antibiyotik etkiye sahip olduğu, antiviral, antifungal, antiprotozoon, antiparazitik ve antibakteriyal özellikleri üzerinde durulmaktadır.

Bunun yanı sıra antiseptik işlevi, grip, nezle, ses kısıklığı, astım rahatsızlıklarına, bademcik, romatizma ve eklem enfeksiyonlarına, öksürük ve bronşite iyi geldiği ön plana çıkarılmaktadır.

Terletici etkisi nedeniyle ateş düşürülmesine yardımcı olur.Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirici ve hücre koruyucu etkisini destekler bazı bilimsel bulgular mevcuttur.

Bu etkinin HIV virüsü ve menenjit ile mücadeleye yansıtıldığı tecrübeler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca kardiyovasküler sistemi güçlendirmesi, bunun da serum kolesterol seviyeleri ve trigliserit oranları üzerinde etkisi söz konusudur.

Trombositlerin damar içinde pıhtılaşmasını engelleyici etkisiyle, damar tıkanıklıklarından kaynaklanan rahatsızlıklara karşı rol oynar.

Sarımsak ayrıca tansiyonu ve kan şekerini de dengeleyicidir. Atardamar kireçlenmelerine karşıdır etkilidir. Vücuttaki krampları yok eder. Ateşi düşürücü etkisi vardır. Yaraları ve çıbanları iyileştirme etkisi vardır. Akciğer, karaciğer, safra ve kalbin daha dayanıklı olmasına yardım eder.

Mide ve bağırsaklardaki zararlı maddeleri temizler. Bakteriler üzerinde temizleyici bir etki yapar. İştahı açar. Kış aylarında hastalıklara karşı direncinizi arttırır. Bağırsak gazlarını düzene sokar. Hazımsızlık problemini ortadan kaldırır. İdrar yollarında taş oluşmasını engeller. İdrar söktürücü bir özelliğe sahiptir. Kabızlığa karşı iyi gelir. Saç dökülmesini azaltır.

Sarımsak, tansiyon düşürücü olarak bilinir ve tavsiye edilir. Belirtilen etki alanlarının uzman tıbbi görüş ve gözetimden kopukluk içine düşülmeksizin değerlendirilmesi ile, sağlığa çok çeşitli yararları bulunan bir bitkidir.

SARIMSAĞI ÇIĞ YUTMANIN YARARLARI

Günümüzde sarımsak yutarak da sık sık tüketilmektedir. Kokusu nedeniyle bu besinden mahrum kalan kişiler sayacağımız faydalara okuduklarında eminiz ki pişmanlık yaşayacaklardır.

Yutarak sarımsak tüketmenin faydaları;

Bağırsakların daha aktif olarak çalışmasını sağlar.

Bağırsaklardaki kurt düşmesine katkı yapar.

Kanı sulandırıcı özelliğe sahiptir. Bu özellikten faydalanmak için sarımsağı yutmak yeterli olacaktır.

Kabızlığa karşı etkilidir. Bu problemin önüne geçmek için gece yutmadan bir diş yutulur.

Sarımsak yutmak alışkanlık haline getirilirse kansere karşı korur. Kanser hücrelerin vücutta yayılmasını engeller.

Düzenli olarak yutulan sarımsak soğuk algınlığına da iyi gelmektedir.

Kişinin dinç kalmasını sağlar.

Halsizlik ve yorgunluğa iyi gelir.

Cinsel potansiyeli arttırır.

Saç sağlığı için de önemlidir. Saç dökülmesini engelleyici özelliği vardır ve parlak bir görünüm kazandırabilir.

Diyet listelerinde kilo verme sürecini hızlandırmak için kullanılır.

Kesik ve yaraların iyileşme sürecini azaltır.

Sivilce, akne ve egzama gibi cilt hastalıklarına iyi gelir.

Post a Comment

أحدث أقدم

Ziyaretçiler

Gayb Alemi