Manevi Destek Dayanışma

 

El-Âhir (c.c.) Esması

----------------------------------------------------------El-Âhir : الآخر  Yâ Âhir : يَٓا اٰخِرُ

El-Âhir (c.c.) Esmasının Manası : 

Her şey yok olduktan sonra baki olan, varlığının başlangıcı olmayan, varlığı ezeli ve ebedi olan, her şeyden sonra olan demektir.

Âhir kelimesi, “Allah’ım! Sen evvelsin, senden önce hiçbir şey yoktur ve sen âhirsin, senden sonra da hiçbir şey yoktur” (Müslim, “Ẕikir”, 61; Ebû Dâvûd, “Edeb”, 109) anlamındaki sözlerle başlayan Hz. Peygamber’in bir münacatında da esma-i hüsna’dan biri olarak kullanılmıştır.

Cenab-ı Hak buyuruyor:  “O Evvel’dir, Ahir’dir, Zâhir’dir, Bâtın’dır. O, her şeyi bilendir.” (Hadid, 3)

Allah Teâlâ, sonu olmayan Âhir’dir. O, her şeyden sonraki Âhir’dir. O, hidayete ve başarıya erdirmede Âhir’dir. Son olarak dönüş yine O’nadır.

El-Âhir (c.c.)Esmasının Bilinmesinin Faydası

Allah’ın Âhir olduğunu bilmek, insana sebeplere fazla önem vermemeyi, onlara bel bağlayıp güvenmemeyi, üzerinde fazla durmamayı öğretir. Bu sebeplerin sonuçta mutlaka yok olacağını ve son bulacağını, sadece Âhir olan Allah’ın bâki kalacağını bilmesini sağlar. Geçici varlıklara bağlanmak, yokluğa bağlanmaktır. Halbuki Âhir olan Allah’a bağlanmak, kesinlikle yok olmayacak ve ebediyen var olacak olana bağlanmaktır. O’na bağlanan yok olmayacak ve varlığı bir kesintiye uğramayacaktır. Oysa yok olacak geçici şeylere bağlanmak böyle değildir. Fani şeylererin yok olmasıyla, onlara bağlananlar da yok olacaktır.  Allah’ı bu şekilde tanıyan daha bir samimiyetle O”na ibadet etmeye çalışır. O’ndan başka hiçbir şeye güvenip bel bağlamaz. Sadece Allah’a yönelmenin ve O’na dayanıp güvenmenin bir zorunluluk olduğunu anla. Her şeyin O’na döneceğini hatırından çıkarma. O’na kulluk et ki, kulluğun O’nun katında geçerli olsun. (El-esmaül hüsna)

El-Âhir (c.c.)Değeri Ve Zikir Saati: 

El-Ahir isminin Ebced değeri ve zikir sayısı 801 adettir. Zikir saati Merih, günü Salı’dır. Salı görüşüne göre : Merih (Öğleden 2 saat önce ve akşamdan 1 saat önce. Gece okumalarında tam gece yarısı.) Bir hesaba göre de zikir saati Zühre, günü Cuma’dır. Cuma görüşüne göre : Zühre (Güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında yatsı namazına doğru ve tam gece yarısı.) Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Sağ ayak diz altı. Gezegeni : Uranüs.

El-Âhir (c.c.)İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri 

1-) Hadid suresi 3. ayet

هُوَ الْأَوَّلُ وَالْآخِرُ وَالظَّاهِرُ وَالْبَاطِنُ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ

Okunuşu : Huvel evvelu vel âhiru vez zâhiru vel bâtın(bâtınu), ve huve bi kulli şey’in alîm(alîmun).

Anlamı :O, evveldir (ilktir) ve ahirdir (sondur), zahirdir (alâmetleri tüm varlıklarda görünendir) ve bâtındır (gizli olandır). Ve O, her şeyi en iyi bilendir.

2-) Necm suresi 25. ayet

فَلِلَّهِ الْآخِرَةُ وَالْأُولَى

Okunuşu :Fe lillâhil âhiratu vel ûlâ.

Anlamı :Fakat evvel de, ahir de Allah’ındır (dünya da, ahiret de Allah’ındır).

60 Kulak ağırlığının izalesi için Ve es’elüke biesmâike Yâ Evvel Yâ Âhir Yâ Zahir Yâ Bâtın Yâ Halik Yâ Râzik Yâ Sâdık Yâ Sabık Yâ Saik Yâ Fâlik سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ اَجِرْنَا مِنَ النَّارِ Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâ-ne’l-emâne ecirnâ mine’n-nâr.

 

El-Ahir Esmasının Havas Ve Esrarı

    • El-Ahir ism-i şerifi, İlahi yardım görmek ve düşmanların helaki için, “Ya Ahir Celle Celalühü” diyerek 801 kere okunur.
    • Düşmanları tarafından sıkıştırılan, bu ismi şerifi okumaya devam ederse, artık ona karşı düşmanlık yapamazlar. Allah (c.c.) düşmanlarına karşı kendisine güç ve kuvvet ihsan eder. 
    • Her gün sabah ve akşam El-Ahir ism-i şerifi, 100 kere “Ya Ahir Celle Celalühü” diyerek  okunursa kalbi safileşir ve kalpten masivaullah (Cenâb-ı Hakkın dışındaki her şey) çıkar.
    • 5 vakit namazdan sonra 801 kere ” Ya Evvel, Ya Âhir celle celâlühû ” zikrine devam eden dünya ve ahiret saadetine kavuşur.
    • Konuşmakta güçlük çeken, her gün bir bardak suya 801 kere ” Ya Evvel, Ya Âhir celle celâlühû”ism-i şeriflerini okuyup içerse bu derdinden kurtulur.            
    • El-Âhir (c.c.) esmasının manası : Her şey yok olduktan sonra baki olan, varlığının başlangıcı olmayan, varlığı ezeli ve ebedi olan, her şeyden sonra olan demektir.
    • Ya Evvel Ya Ahir isimlerini birlikte günde 838 defa zikreden dünya ve ahirette üstün makamlara ulaşır.
    • Yatsı namazlarının sonunda “Yâ âhıru celle celâlühû” diye (100)’er defa okuyanın ömrünün sonu hayırla nihayete erer.
    • Cuma günleri 1000’er defa okuyanın rızkı artar.
    • Bu Esmayı okuyana tüm mahlukat hürmet ve itibarda bulunur
    • Her gün (77) defa okuyan kimse, Allah’ın izni ve keremiyle amel-i Salih ve takvaya ulaşır, akıbeti hayır olur.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi