Manevi Destek Dayanışma

 

El-Hâdi (c.c.) esması

El-Hâdi (c.c.) esması

Dilediği kullarını hidayete erdiren, doğru yola ulaştıran, dilediği kulunu hayırlı yollara yönelten, her şeye yön veren, kullarına yol gösterip lütfuyla hidayet veren demektir.

Doğru yolu gösteren rehberlik eden manası kuranda iki yerde Allah Teala hakkında kullanılır. Bu isim Hz. Peygamber tarafından Allah’ın isimleri arasında sayılmıştır. Hadi ismi en temelde Allah’ın insanlara manevi anlamda doğru yolu göstermesi ve ona ulaştırmayı da ifade eder. 

Allah Teala’nın insanlara hidayeti sırasıyla dört aşamadan oluşur: 

1- Her mükellefe bahşettiği akıl ve idrak yetenekleri

2- Peygamberler göndermek ve vahiy indirmek suretiyle insanlara  yaptığı davet 

3- Davetine uyup doğru yolu bulan kimseleri imana erdirip bu yolda muvaffak kılması

4- Hak eden kullarını ahirette cennete ulaştıracak cennetle mükafatlandırması.

 Bunların her biri birbirine bağlı olup, bir sonrakinin meydana gelmesi bir öncekinin meydana gelmesiyle mümkündür. Bunların tamamını meydana getirebilecek tek varlık da Allah’tır.

Hadi ismi aynı zamanda Allah Teala’nın, dünya hayatında saadete ulaşmaları için insanlara faydalı şeyleri göstermesi ve buna ulaşma imkanlarını sağlamasını da ifade eder. 

Bu ismin manasını kavrayan bir mü’mine öncelikle düşen görev, dünya ve ahiret hayatını kuşatan bu ilahi rehberlik için şükretmelidir. Merhameti ile hidayete erdirenin veya adaleti ile saptıranın da Allah olduğunu bilmesi gerekir. Allah’ın Hz. Peygamber aracılığı ile gönderdiği hidayet reçetelerine sarılması gerekir.

Cenab-ı Hak buyuruyor

“Hidayet verici ve yardımcı  olarak Rabbin yeter.” (Furkan, 31)

“Allah kimi doğru yola koymak isterse onun kalbini İslamiyet’e açar” (Enam, 125)

“O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir.” (Nahl, 93)

“Artık Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir.” (İbrahim, 4)

“Sen sevdiğini hidayete erdiremezsin; bilakis, Allah dilediğine hidayet verir ve hidayete girecek olanları en iyi O bilir.” (Kasas, 56)

El-Hâdi esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati :

Ebced değeri ve zikir sayısı ; 20 ( büyük  ebced  hesabına  göre  okunması  uygun  görülmüştür 20 X 20 = 400)

Zikir günü ; Pazar

Zikir saati ; Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası.)

Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : İdrar kesesi, kalp ve iki ayak altı ve  epifiz bezi.

El-Hadi Esmasının Fazileti, Havas ve Esrarı

  • El-Hadi ism-i şerifi, hidayet bulup hak yola girmek ve bütün işlerinin düzgün yürümesi için, “Ya Hadi Celle celalühü” diyerek  20 kere okunur.
  • El Hadi ismi şerifin zikrine devam eden kimse doğru yolu bulur. Her farz namazdan sonra okuyan, dini ve manevi maslahatlarda kendisi ve diğer insanlar hidayete erer.
  • El Hadi ismi şerifin zikrine devam eden kimse kalplere ve memleketlere hakim olur.
  • Birbirlerini sevmeyen arkadaş, dostlar, karı-koca, iki kardeş, görümce ve elti, kayınvalide ve gelin vs. için temiz bir kaseye (20) defa yazıp, üzerine (1600) kere “YA HADİ”  okuyarak haberleri olmadan içirilirse, araları düzelir, dargınlık, kıskançlık, kırgınlık ve nefret gider. yerine dostluk, kardeşlik ve barış alır.
  • Bu ismi sürekli okuyup vird edinen kimsenin eşi ve çocukları kendisinin severler, itaat ederler ve bağlanırlar.
  • Herhangi bir idareci veya amir bu ismi vird edinirse meri altındakiler itaat ederler, Sevgi ve muhabbetlerini kazanır, emirlerine rahatça ve hiç yüksünmeden yerine getirirler.
  •  5 vakit namazdan sonra 400 kere “Ya Hadi Celle celalühü” zikrine devam eden bütün işlerinde başarılı olur. Hakkında hayırlı olmayan işlere de girişmez.
  • YA HADİ (20 defa) : Hidayet veren, istediği kulunu muradına erdiren. Çocukların itaatkar olması için okunur. Bu ismi zikreden hidayete erer. Hükmedecek kuvvete erer.  Her işinde başarılı olur. Bütün mahlukat itaat eder. Rızkını kolay kazanır.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi