Manevi Destek Dayanışma

 

Acı kırmızı biber

Acı kırmızı biber 

(Capsıcum Annuum) Capsicum ), ya da biber, patlıcangillerden (Solanaceae) bir cins. Bu cinsin türleri, binlerce yıldır yetiştirildikleri Amerika kıtasına özgüdür. Capsicum dünya çapında yetiştirilmekte ve birçok mutfakta kullanılmaktadır.

(Hint biberi-Macar biberi)

Acı biber, dünyanın her köşesinde ve her iklim koşulunda yetişebilen bir sebzedir. Pek çok yemeği tatlandıran bu sebze, özellikle kalsiyum, potasyum ve vitaminler açısından oldukça zengindir. Acı biber yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılmaktadır. Yerel halklar acı biberi kendi tedavi yöntemlerinde önemli bir yere koyar. Soğuk havalarda ayakkabıların içine konan acı biber donmadan etkilenme derecesini azaltır. Kanayan yaraya konan acı biber kanamayı durdurur ve iz bırakmadan iyileşmesini sağlardı. Acı biber alerjik reaksiyonlarda da başvurulan bir sebzeydi. Baş ağrısı, soğuk algınlığı gibi durumlarda kullanılırdı. Ayrıca ağrıyı geçiren özelliği ile diş ağrıları, yılan ısırıkları ve migrende de etkili bir maddeydi. Acı biberin zayıflatıcı  özelliği de geniş çevreler tarafından bilinmektedir.

İçindekiler:

Capsaicin •Capsorbin Karotin Citrin •Zeuxanthin •Kryptoxanthin •C, B1, B2 vitaminleri Xanthophyll

Yan Tesiri:

Çok yenildiğinde mide, bağırsak ve basura zararlıdır. Karaciğer yetersizliği olanlara zararlıdır.

Acı Biber Şifası:

1) Romatizma: 100 gr. kırmızı toz biber, 500 gr. su, 200 gr. zeytinyağı. Su uçana kadar kaynatılır, kalan zeytinyağı ile romatizmalı yerler masaj yapılır.

2) Acı biber, dünyanın her köşesinde ve her iklim koşulunda yetişebilen bir sebzedir. Pek çok yemeği tatlandıran bu sebze, özellikle kalsiyum, potasyum ve vitaminler açısından oldukça zengindir.

3) Saç dökülmesi: Birinci maddedeki formül yapılıp saç diplerine sürülür

4) Bronşit, öksürük: Birinci maddeki formül yapılıp göğüse masaj yapılır.

5) Soğuk ısırığı: Birinci maddedeki formül yapılıp eller ovuşturulur.

6) Boyun tutulması: Birinci maddedeki formül yapılıp boyun masaj yapılır

7) Kötü kolesterol: Safra oluşumunu uyardığı için, safra asitlerinin üretimi artırıyor. Buda kötü kolesterol seviyesini düşüyor.

8) Bağışıklık sistemi: Acı biberde yüksek oranda beta karoten bulunuyor bu sayede kansere karşı koruyucu etki artıyor. C vitamini ise vücut direncini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirip genel olarak hastalıklara karşı koruyucu görevi görüyor.

Acı Biber Hakkında Tavsiye: 

Acı biber, normalde şifalıdır, yeşil acı biber karaciğeri rahatsız olanlara dokunmayabilir. Bazı egzamalılar acı biberi az yiyince yaraların azdığını, çok yiyince iyileştiğini belirtiyorlar.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi