Manevi Destek Dayanışma

 

Başarısızlıktan Kurtulun


Hayatı başarısızlıklarla geçmiş insan hassaslaşmıştır. Artık yapılan küçük bir hata onun için büyür ve kendini gergin bir duruma sokar. Endişe ve tedirginlik fazlalaşır böylece çalışma ve iş yapma verimi de bu kişide azalır.

Unutulmaması gereken insan hatasız değildir. Herkes hata yapar. Herkes başarılı sadece ben başarısızım izlemine kapılmamalısın. İnsanlar başarıya odaklı çalışma hayatı, göze girme yarışı ile gelişen terfi mücadelesi bu insanlarda sönüktür. En ufak bir noksanlık bu gibi kimseler de çok büyük bir problemdir. O yüzden önde olmaktan kaçınırlar ve korkularının esiri olup geri çekilirler. Kaçmayın siz yapabileceğiniz en güzelini samimiyetle yapın ve korkmayın.

Başkalarının başarıları sizde sıkıntı oluşturmasın. Biz yükseklere gıpta ile bakarız aşağıdakileri görür bulunduğumuz konumun hakkını vermek içinde çalışırız. Yükseklerde olanlara gıpta etmek de bir sıkıntı yoktur. Sıkıntı Hased etmek ile gelir. Çalış sen de başarılı olursun.

Kalabalık ortamlarda söz almaktan kaçınmayın aksine kendinizi ve düşüncenizi ifade edin. Hata yapma korkusu sorumluluk almaktan kaçınmanıza sebep olmakta. İşi doğru yapamama kaygısı çoğalıyorsa sakinleşme ve hata yapmamak için çözüm yolları bulmalısınız.

Ailenizde sizi devamlı eleştirenler olabilir. Bunlara karşı seviyeli olun. Bu durum onların sizi başkalarıyla kıyaslamaları ile belki de bu boyuta gelmiştir.

Gerçekten başarılı veya başarısız olduğunuz konuları tespit edin yapılan hatalar gerçekten sizi ümitsiz ve güçsüz durumda mı bırakıyor bunları tespit edin.

Yetersiz olduğunuz alanları tespit edin ve bunları nasıl aşacağınızın planlarını yapın.

Ne zaman başarısız olmaya başladığınızı geri dönerek düşünün ve sebeplerini tespit edin.

Kendinizi geliştirmek için gerekli alanları tespit edin ve çözümler bulmak için araştırma ve geliştirme yapın.

İletişime açık olun, Başarısız veya hatalı olduğunuz yerleri iyi tespit edin disiplininizi bozmayın inançla devam edin. İnsan hayat boyu öğrenen ve kendini geliştiren bir varlıktır bunu unutmayın.

Unutmayın kaçtığınız müddetçe kendi potansiyelinizi görememe ve kullanamama engeli ile karşılaşırsınız. Bu korku sizi hareket etmekten ön plana çıkarmaktan geri bırakır bu şekilde becerilerinizi görmekten mahrum kalırsınız.

Manevi Destek Dayanışma olarak başarılar dileriz….

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi