Manevi Destek Dayanışma

 

Korkularımızdan Kurtulmak


İnsan korkularının neler olduğunu bilir. Onlarla yaşamaya çalışır. Kurtulmak ister ama mücadele edecek azmi ve becerisi yoktur. Eğer korkularımızdan kurtulmak istiyorsak ilk olarak kendimize zaman ayırmamız lazım. Kendimize ayırdığımız o zaman diliminde korkularımızın neler olduğunu tespit etmeli sebeplerinin neler olduğunu not almalıyız. Korkularımızın bizimle yüzleşmesini sağlamalı ve onları aşarak özgürlüğü yakalamalıyız bunun için yardım almak gerekir.

İnsan ruhi(içsel) derinliklere indikçe karışıklık da artar ve ilginçleşir. Seçimlerimizde ve davranışlarımızda korkularımızın etkisi vardır. Yükseklik korkusu hayatınızı etkilediği gibi tercihlerinizi de etkiler. Bu durumlar bizim için bir kabus ve çıkmaza dönüşmemeli… 

Peki ne gibi korkularımız var ve bunları  belirleyelim ve  kendimizce de sebeplerini bulmaya çalışmalıyız.

Bilinçaltımızdaki,sahip olduğumuz gizli bir kutumuz var o kutuda bakalım neler var; yükseklik korkusu, karanlık ve karanlık odada kalma korkusu, ebeveyn korkusu, ölüm korkusu, Yalnızlık Korkusu, yaşamın refahı ve elinizde bulunan değerlerin kaybedilme korkusu, iflas etme ve işten olma korkusu, asansörde yaşanacak olumsuzluklar korkusu, uçak fobisi, mezarlık korkusu, hayvan korkusu vb. gibi birçok korku sayılabilir.

Evimizin köşesinde oluşturacağımız bir güvenli alan şart bunun için beynimizle düşünce gücünüzle beyaz bir daire çiziyoruz ve ortasında oturuyor gibi düşünüyoruz. ismimizin 7 harf veya altında bir harf adeti olduğunu varsayalım bunun için 7 Nefes alıp veriyoruz. Her bir nefes bir harfe tekabül edecek, aldığımız nefes ciğerimizi komple dolduracak ve nefesi boşalttığımız da ciğer komple boşalacak.

Ölüm korkusu veya Karanlık korkusu hangi korkuya öne alacaksanız onun için bir derin nefes alın ve tutun bu korkunun sebebinin ne olduğunu, sizin için ne anlam ifade ettiğini, bu korkunun gerekli olup olmadığını, ben nasıl azaltılabileceğini düşünerek bir yol açmaya çalışıyoruz.

Ölüm korkusunu öne almış isek, kendinizi ölmüş yıkanıyor, kefenleniyor cenaze namazınız kılınıyor düşünün sonra mezara yerleştiriliyorsunuz üzerinden uzun bir zaman geçmiş ve kemikleriniz ortaya çıkmış olarak düşünün. 

Veya böcek korkusu sizde mevcut ise elinizde bir böceğin bulunduğunu, parmaklarınız da gezdiğini düşünün daha sonra kolunuzda ve vücudunuzda gezdiğini düşünün, Eğer bunu yapabilirseniz böceklerin sayısını arttırın. Onların da bir can taşıdığını düşünün yaratılış amaçlarının olduğunu hatırlayın. Ve şimdi…

Nefesinizi verirken yaşadığınız Bu böcek korkusunu nefesinizle birlikte dışarıya attığınızı düşünün. Korkunun enerjisi üzerinizden kalktığını, baskının hafiflediğini ileri ki dakikalarda rahatladığınızı gözlemleyeceksiniz.

Bu çalışmayı güvenli alanda yaparken o alana hiçbir korkunun giremeyeceğini hiçbir kötülüğün orada sizin yanınızda bulunamayacağını düşünün yine de orada heyecanlanıp atak geçirmeye başlarsanız. 

Nefes kontrolünü tekrar yapmaya başlayın derin nefes alıp tekrar ciğerlerinizdeki havayı boşaltın sakinleşinceye kadar devam edin bu size yardımcı olacaktır. Unutmayın ki etrafınızda sizi koruyan Hafaza Melekleri vardır Sizi gören duyan Rabbimizin huzurunda olduğunu düşünün daha da rahatlayacaksınız.

insan içsel boyuta girildiğinde karşılaşılan şekiller, görüntüler, renkler ve bunun gibi hallerin her birinin bir manası vardır. Aslında bunların çok önemi var, görünen şeyler bizzat sizin problemlerinizin şekil almış halidir ve aşılması gereken korkularınızın bir yansımasıdır. 

Tüm korkularımız için güvenli alan formülünü uygulaya bilirsiniz. Gerekli desteği almak için bize yazabilirsiniz…

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi