Manevi Destek Dayanışma

 

İçinizdeki Gücü Keşfedin

İnsanın dünyaya inişi ile başlayan güç mücadelesi kıyamete kadar sürecektir. Bu mücadele de güçlü olanlar her zaman kazançlı çıkmaktadırlar. Bu mücadelede güç bazen manevi, bazen de maddi olabilir.

Kendinizi güçsüz hissediyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Her insanın diğer insanlara göre kendi içinde yerleşik olan saklı bir gücü vardır. Önemli olan o gücü keşfetmektir. Burada dikkat edilmesi gereken doğru metotların kullanılıp kullanılmadığıdır.

Güçlü bir insan olmak için sadece bir kas yığını olmak şart değildir. Veya çokça maddi varlığa sahip olmakta güçlü olmak için yeterli değildir. Unutmayalım bunlar bizi güçlü ve başarılı yapmaz. Bedenen ve zihnen hangi seviyede olursanız olun, başarılı insan olmak için önemli olan içindeki gücü keşfetmiş olmanızdır. Başarılı insanlar hep örnek alnın insanlar olurlar. Bu konu üzerine bir çok yerli ve yabancı yazar kişisel gelişim, motivasyon vb. Bir çok metot ve kurallarla dolu kitaplar yazmışlardır.

İçimizdeki gücü doğru bir metotla keşfettiğimiz zaman başarılı olmanın yanı sıra diğer insanlarla aranızdaki, hedeflerin gerçekliğini ve izlenilen yolun doğruluk paylarını, sizi siz yapacak olan değerleri ve nasıl bir hayat tarzı ile mutlu olunacağınızı da bulmuş olacaksınız.  

Güçlü insanların her şeyleri güçlüdür algısına kapılmamalı. Onlarında güçsüz oldukları pek çok alan vardır. Günümüz insanı maddi güce ulaşma odaklı çalıştığı için bu hali bir kudret olarak algılamaktadır. Aslında bu durum onun için nefsi zafiyetlerin çirkefliği ve bataklığıdır. Maddi güç odaklı metot İnsanlık vasfının yitirilmesini çoğunlukla sağlar. İstisnalar olabilir. 

Neticede….

İnsanlığını kaybetmeden içimizdeki gücün keşfi nasıl yapılmalıdır. Ruhun ve Nefsin tezkiyesi ile, hem dünyayı hem de ahireti imar edecek bir dengeli hayat yaşanabilir. Ahireti unutmayacak kadar dünyanızı da sıkıntıya sokmayacak kadar bir denge oluşturun. Tedbirli olun siz ne olursa olun tedbirinizi alın takdir Huda’nındır. Çok konuşan olmayın ki, insanlar bıktırırdınız ve kaçırırsınız özlü konuşun. Çok lafa yalan ortak olur. İnsanları değiştirmeye çalışmak için zor kullanmayın baskı yapmayın.

Siz onlar üzerinde bekçi değilsiniz her şey açık ve nettir. Erken öten horoz gibi olmayın horozun başına gelenler herkesçe malumdur. Sabırlı olmalısınız. Sizi yıpratmaya çalışacak olanlar olacaktır. Hayallerinizi paylaşmakla değil, kuran ve sünneti yaşamakla sorumlusunuz. Hayal kurun lakin hepten hayalperest olmayın. Şikayet eden olmayın. Çözüm sunan ve adaletli davranan olun. Karamsarlıkla hareket eden değil, kararlılıkla azimle ve Allaha tevekkülle hareket eden ve çalışan olun. İçinizdeki gücü keşfederseniz kibirlenmeyin aksine mütevazi biri olmayı unutmayın. Hırsla kör olmayın kanaatle gözünüz açık olsun. Bunlar birkaç başlık içinizdeki gücü keşfetmenize belki bir katkısı olur umuduyla Allah emanet olunuz… 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi