Manevi Destek Dayanışma
Allah Esması


Allah Esması


Bismillahirrahmanirrahim

Allah Esma’sının Manası:

Kendisinden başka İlah olmayan, her şeyin gerçek sahibi, yaratıcısı ve kendisinden başka ibadete layık olmayan (yaratılmışların) mahlukatın tek mabudu demektir.

Bildiğimiz ve bilmediğimiz, yerde bilinen ve göklerde olan bütün isimler Allah adının kapsamındadır. Bu yüzden bütün isim ve sıfatlar Allah adına dayanır.

Allah’ın ismi kalbinde yer etmiş olanlar ona karşı görevlerini yerine getirir bunu hoş ve ihlasla yapar bu kişiler sevginin zirvesinde olurlar hiçbir şeye muhtaç olmazlar insanların en zengini olurlar

Haddi aşmayan muhtaçlığı kibire, çevirmeyen vereni bilen, alanın Allah olduğunun farkında olan her anına bu hali yayan kimse haddini aşmaz. O kalbini Allah’a vermiş ona güç ve imkan verenin o olduğunu bilen ne olursa ondandır deyip onun dışındakilere bakmayan, Ümit ve korkularının ondan yana olan bir hal üzere yaşanması fani olacak olan birisi için benlikten kibirden bütün kötülüklerden kişiyi kurtarır.

Allah Esmasının Kuran’da Geçmesi:

Allah ismi Kur’an’da 2697 yerde geçmektedir. 

 Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) mâliki Allah’a mahsustur.” Fatiha 

“En güzel isimler Allah’ındır. O’na o güzel isimleriyle dua edin ve O’nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır.” Araf:180

“De ki: İster Allah diye yakarın ister Rahman diye yakarın. Hangisiyle yakarırsanız yakarın, en güzel isimler (Esmâü’l-Hüsna) onundur.” (İsra suresi 110)

Allah Esmaül Hüsna’sının ebced değeri ve zikir saati:

Ebced değeri ve zikir sayısı; 66

Zikir günü; Pazar

Zikir saati; Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası)

Zikrederken sadece ‘Allah’ demek, zikrin nezaketine uymadığı için ona çağırma, seslenme, yardım isteme eki olarak nîda harfi olan ‘ya – ey’ eklenerek ‘ya Allah’ şeklinde zikredilmelidir.

Lafza-i  Celal’in bir çok faydaları ve özellikleri, havas kitaplarında sayılmıştır. Bunların bir çoğu tecrübe edilerek nakledilmiştir. Bunlardan bir kısmı aşağıda verilmektedir.

 Allah Zikrinin Faziletleri Havası Ve Sırları:

İmam-ı Gazali’ye göre, Cuma günü 1000 (bin) kere “Allah" ismini zikreden kimse, evliyalar arasına girer. Cuma günü, Cuma namazından önce 100 (yüz) kere “Allah” diyen kimsenin istediği şey yerine gelir denilmiştir.

Bir kimse, Cuma günü oruçlu olarak öğle saatlerinde gümüş bir yüzük üzerine Lafza-i Celali yazıp sağ elinin yüzük parmağında taşısa, her gittiği yerde sevgi ve hürmet görür, ihtiyacı varsa yerine getirilir, maksadına ulaşır.

Her gün bin defa bu şerefli ismi zikreden kimse, manen terakki eder ve selim bir kalbe ulaşır. Yüce Allah’ın bu cami (toplayıcı) ve şerefli ismi bir hastaya 200 (iki yüz) kere okunsa, hastanın eceli gelmemişse şifaya kavuşur denilmiştir.

Her kim, bu yüce ismin zikriyle meşgul olursa, kalbinden Allah sevgisinden başka her ne ilahi tecelliler ve nurlar dolar. İnsan, cin, hayvan gibi, hiçbir şerli ve zararlı varlık kendisine zarar veremez.

Lafza-i Celal ile devamlı olarak Allah’ı zikreden kişi, ululuk, azamet ve mehabet (saygı) kazanır. Herkes ona sevgi, saygı duyar, hürmet ve ikram eder; önemli ve sözü dinlenip tutulan kimselerden olur.

Zikir saati olan güneşin doğduğu sıralarda bu ismi kıymetli bir cisim üzerine yazıp üzerinde taşıyan kimse şeytanın şerrinden korunur ve kurtulur. Allah ismini yazıp üzerinde taşıyan ve aynı zamanda miktarınca zikreden kimse, çok soğuk havalarda bile soğuktan müteessir olmaz.

Bir kimse, üç, beş veya yedi gün oruç tutar, bu süre içinde et, süt vs. gibi hayvani gıda yenmez, soğan, sarımsak gibi kokan şeylerden de uzak durursa… Bu maksatla az yer, az uyur ve az konuşup riyazet yaparsa… Sonra da gece yarısından sonra kalkıp ihlas ve içtenlikle iki rekat namaz kıldıktan sonra 66 defa Lafza-i Celali okursa, Cenab-ı Hak, o kişiye bir melek tayin eder. O kişinin bütün hayırlı işlerine o melek aracılığı ile yön verir ve her türlü kötülüklerden de yine o melek vasıtasıyla koruyacağı bildirilmiştir.

Temiz bir kağıda misk ve safran ile yazıp üzerinde taşıyan kişi, daima koruma altında olur ve yüce Allah onu kötülüklerden korur. Bu kişi amir ve idarecilerin yanına gitse hürmet ve ilgi görür, onlardan gelecek kötülük ve şerlerden kurtulur, düşmanlarına galip gelir.

Yüzük Üzerine Allah Esması Yazılması:

Yüzük sol elinin yüzük parmağında olarak savaşa katılsa kazanır, mahkemeye gitse haklı olduğu anlaşılır, Allah’ın izniyle davayı kazanır ve temize çıkar. Harap olmuş bir yere konulursa, oraya rahmet ve bereket yağar, mamur ve ihya olur. 

Bu yüzüğü evlenmek isteyen dul bir kadın veya bakire bir kız parmağında taşısa kısa zamanda kısmeti çıkar evlenir. Bir şeylerden korkan kimse, bu yüzüğü parmağında taşısa korkularından kurtulur ve korktuğu şeylerden emin yani güvende olur, zarar görmez.

Hastalıklardan kurtulup şifa bulmak için temiz bir kasenin içine 66 defa Lafza-i Celali yazıp yağmur veya memba (kaynak) suyu ile bozarak hastaya içirilirse, hastanın eceli gelmemişse Allah’ın izniyle şifa bulur.

Cinni Rahatsızlıklar İçin:

Cin musallat olmuş bir kimseyi, ondan kurtarmak için, parmaklarına Lafza-i Celalin harfleri yazılırsa, cin oraya hapsedilmiş olur ve musallat olduğu kişi de onun zararından kurtulur. Cin yoluyla saraya tutulup bayılan kimseye, Lafzạ-i Celal harfleri beyaz bir bez üzerine kesik harflerle yazılır ve bir kenarı yakılarak koklatılırsa saralı ayılır ve cin yanarak, hasta kurtulmuş olur. Kendisine cin musallat olmuş, saraya veya kara sevdaya tutulmuş, melankolik halleri olan bir kimseye İsmi-i Azam dairesi yazılıp üzerinde taşırsa, bu tür dertlerden ve belalardan kurtulur…

Birçok İslam alimi, evliya ve şeyh, Allah isminin, “İsm-i A’zam” olduğunu söyledikleri nakledilmektedir. Bu yüce ismin zikrine devam eden kimse, manen durmadan yükselir ve maneviyat aleminin doruğuna erişir. Ne geri kalma, ne de olduğu gibi durup yerinde sayma söz konusu olmaz.

Bir hastaya 200 (iki yüz) kere “Lâ ilâhe illâ hû” okunursa, eceli gelmemişse şifa bulur denilmiştir. Her namazdan sonra 100 (yüz) kere Kelime-i Tevhidi: “Lâ İlâhe illallah” okuyan kimse, gaflet, unutkanlık ve kalp kasvetinden kurtulur.

Allah Esması Video Olarak İzle:


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi