Manevi Destek Dayanışma

 

Fare Kulağı Bitkisi Faydaları

Fare Kulağı (Şahin Otu, Tırnak Otu) Bitkisi Faydaları


Fare Kulağı (Hieracium Pirosella) (Şahin otu, Tırnak otu)

Çuha Çiçeğigillerden  bir bitkidir. Tüylü yaprakları fare kulağına benzer tohumu kuş yemi olarak kullanılır. Dünyanın her yerinde yetişir iki yüz türü olduğu bilinir. Türkiye’de Anagallis arvensis türü yaygındır. Bu tür, bir yıllık otsu ve çıplak bitkilerdir. Yaprakları sapsız olup, mavi veya kırmızı çiçeklidir.

Çiçekleri dallarının ucunda topluca açar bitkini yararlanılan tek kısmını teşkil eden çiçekler beyaz, hafif tonlu erguvan renktedir. Fare Kulağı otu yapraklarının altı tüylüdür. Çiçekleri yaz aylarında toplanır kurutularak saklanır.

Fare Kulağı otu geceleri gündüz açılmış olan çiçeklerini kapatır ve ertesi gün güneşi gördüğü zaman açılmaya başlar. hatta evimizin balkonlarında bile bize bahar güzelliğini yaşatır. Tabiki bununla da kalmaz.

Kusursuz bir idrar söktürücü ve idrar yolları dezenfektanıdır. Ana tentür: Günde 3 defa bir bardak suya 50 damla damlatıp içebilirsiniz. 

Fare kulağıİçindekiler:

•Flavonid »Kumarin »Mangan »Reçine »Tanen

Yan Tesiri:

Normal şartlarda herhangi bir yan tesiri yoktur.

Fare Kulağı Şifası:

1) Anjin, boğaz iltihabı: Fare kulağı otu, kekik ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir.

2) İştah açıcı: Fare kulağı, maydanoz ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

3) İdrar söktürücü: Fare kulağı, mısır püskülüyle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

4) Görme bozukluğu: Fare kulağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse, görme bozukluğunu giderir.

5) Bronşit, nezle: Fare kulağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Göğüs şikayetlerini önler göğsü yumuşatarak ferahlık verir.

 6) Asabilik, sinir zayıflığı: Sinirleri yatıştırır sakinlik verir. Fare kulağı, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

7) Bitki taze iken iyi bir diş ilacı olarak kullanılır. Bu bitkinin öz suyundan bir kaç damla pamuğa damlatılır bu pamuk çürük ağrıyan dişe konursa ağrıyı giderir.

8) Bitki bünyeyi kuvvetlendirir, zindelik verir.

Fare Kulağı Çayı Nasıl Yapılır?

Bitki çiçeklerinden 15-20 gramı bir litre suda kaynatılarak haşlanır daha sonra süzülerek cam bir sürahiye konulur bu sudan günde iki üç fincan içilir ferahlık zindelik verir sinirlere iyi gelir.

Güzel kokusu ferahlatıcı etkisi fare kulağını çocuk banyoları için tercih edilen bir bitki haline getirir. bitkinin taze sürgünlerinden bir miktar banyo suyuna atılırsa çocuğun bünyesini kuvvetlendirir zindelik verir hareketlilik kazandırır.

Fare Kulağı Hakkında Tavsiye: 

Fare kulağı acı, fakat şifalı bir bitkidir. Bronşit, anjin gibi iltihaplı hastalıklarda başarıyla uygulanır.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi