Manevi Destek Dayanışma

 

Er-Rakîb (Cc) Esması


Rakib, yarattığı şeylerden gafil olmayandır. Onları koruyup gözetleyendir. Yarattıklarının gizliliklerini ve sırlarını bilen, görendir. Hiçbir söz ve gizli konuşma O’na gizli değildir. 

“Rakib, hiçbir şey O’ndan kaybolmaz. Allah, unutmasının mümkün olmadığı mutlak ilmiyle bütün varlıkları gözetleyip denetleyendir. Allah, görülenleri, uyku ve uyuklamanın tutmadığı gözleriyle görüp denetler. İşitilenleri, her hareket ve sözü işiten kulakları ile işitip denetler. Bu gözetleyici ve denetleyici sıfatları ile Yüce Allah, bütün varlıkları küllî ve cüz’î (bütün ve parça, ayrıntılı) olarak gözetler. 

Göklerde, yerde ve ikisi arasında bulunan bütün gizlilikleri ve sırları bu sıfatlarıyla denetler. Hiçbir şey O’na gizli değildir. Her şey O’nun gözetleme ve denetleme sıfatının altındadır. Bu açıdan bütün varlıklar O’nun için aynıdır. 

Allah, gözetlenenlerin bütün durumlarını gören ve gözetleyen, onları bütün ve ayrıntı olarak koruyan, her hareket ve davranışlarını sayip kayda geçirendir. Bütün bunlar O’nun ilim ve müşahede sıfatıyla gerçekleşir. İşte gerçek bilgi ve idrak budur.”

es-Sa’di ise şunları söyler: “Rakib, sinelerde saklı olanı ve her canlının yaptıklarını bilen, varlıkları koruyan ve onları en güzel bir sistem ve düzenle yönetip varlıklarını devam ettirendir.”

ibn Kesir ise bu ismi şöyle açıklar: “Rakib, bütün durumlarınızı ve amellerinizi gözetleyip denetleyendir.”

Ayetlerde Er-Rakîb (Cc) Esması  

Ey İnsanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan, ondan eşini var eden ve ikisinden pek çok erkek ve kadın meydana getiren Rabb’inize hürmetsizlikten sakının. Kendisi adına birbirinizden dilekte bulunduğunuz Allah’ın ve akrabanın haklarına riayetsizliktende sakının. Allah şüphesiz hepinizi görüp gözetmektedir.” Nisa/1

“Ben onlara, sadece bana emrettiğin şeyi söyledim: Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin (dedim.) Aralarında bulunduğum sürece onlara şahit (ve örnek) idim. Ama beni içlerinden aldığında, artık üzerlerine gözetleyici yalnız sen oldun. Sen, her şeye hakkıyla şahitsin.” Maide/117

“Ey Milletim! Durumunuzun gerektirdiğini yapın, doğrusu ben de yapacağım. Kime rezil edici bir azabın geleceğini, kimin yalancı olduğunu bileceksiniz. Gözleyin, doğrusu ben de sizinle beraber gözlüyorum.” Hud/93

“İnsan hiçbir söz söylemez ki onun yanında (yaptıklarını) gözetleyen (ve kaydeden) hazır bir melek bulunmasın.” Kaf/18

“Bundan sonra sana hiçbir kadın, cariyelerin bir yana, güzellikleri ne kadar hoşuna giderse gitsin, hiçbirini boşayıp başka bir eşle değiştirmen helal değildir. Allah her şeyi gözetmektedir.” Ahzab/52

Er-Rakîb esmasının ebced değeri, zikir sayısı, günü ve saati:

Ebced değeri ve zikir sayısı ; 312

Zikir günü ; Cuma (bazı görüşlerde Perşembe)

Zikir saati ; Zühre (Her iki görüşte de Sabah erken güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında akşam namazı sonrası ve tam gece yarısı.)

Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Eller ve Ayaklar.

Gezegeni : Ay

Hangi burç üzerinde etkili : Başak

Er-Rakîb (Cc) Esması Fazilet ve faydaları :

Elindeki bir şeyi muhafaza etmek için : Er-Rakib

Hayırlı işlerin kolaylıkla halledilmesi için Cuma günü zühre  saatinde  okunması tavsiye edilir.

Her gün 312 kere  “Ya Rakîb celle celâlühû” zikrine devam edenin hafızası kuvvetlenir.

Bu ismi şerifi gece ve gündüz ıssız bir yerde bir ay müddetçe bu ismi şerifi okuyanın kalp gözü açılır. Allah Teala ona kuşların, vahşi hayvanların ne dediklerini anlama bilgisini ihsan eder.

Her gün 7 kere “Ya Rakîb celle celâlühû” zikrini malının, evladının veya kendi üzerine okursa tüm afetlerden korunur.

5 vakit namazdan sonra 312 kere  “Ya Rakîb celle celâlühû” diyenin rızkı açılır ve her türlü kötülüklerden korunur.

Hamile bir bayan 312 kere “Ya Rakîb celle celâlühû” ism-i şerifini okursa doğum sırasında zahmet çekmez.

Bir bardak suya 5000 kere “Ya Rakîb celle celâlühû” ism-i şerif okunup içilirse üzerinde olan sihir ve büyü bozulur. Yine bir bardağa yazılarak su ile bozularak sevgisi kazanılmak istenen kişiye içirilirse sevgi meydana gelir.

Malını kaybeden biri bu ism-i şerifi okursa kaybettiğini bulur.

Bir vasıtaya binince 25 kere  “Ya Rakîb celle celâlühû ” ism-i şerifini okursa selamet ve güvencede olur.

Er-Rakib ism-i şerifi, gizli ve aşikar, maddi ve manevi bütün işlerinden Cenab-ı Allah’ın koruması altında olmak ve yapılan büyü ve tılsımların bozulması için, “Ya Rakib Celle Celalühü” diyerek 312 kere okunur.

Er-Rakib ism-i şerifi hayatından korkulan cenin üzerine 7 defa “Ya Rakib Celle Celalühü” diyerek okunur.

Korku içerisinde bulunan kimsenin üzerine; 7 defa enseye konularak okunursa korkusu geçer. Zikir edinerek her gün okuyan kişi her türlü musibetten korunmuş olur.

Er-Rakib ism-i şerifi çocuğun dışarı çıktığında kötü hareketlerinden biiznillah emin olunmak için elini çocuğunun boynu üzerine konulup 7 kere “Ya Rakib Celle Celalühü” diyerek okunur.

Bu ismi şerifte büyük bir sır vardır. Kendisine bu ismi şerifi okumayı alışkanlık haline getiren kimse bütün işlerinde  ve hareketlerinde Allah’ın koruması altında olur.

Er-Rakib ism-i şerifi, kişi kendi üzerine, yahut ehli veya evladı üzerine veyahutta malı üzerine “Ya Rakib Celle Celalühü” diyerek yedi kere okusa onlar Hak Teâlâ’nın emanında olur, Allah onları emniyeti altına alır.

İhlas ile okuyan kişi çeşitli hastalıklardan ve kötü kimselerin hasedinden korunmuş olur.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi