Manevi Destek Dayanışma
Evlenmek İçin Esmalar Ve Dua

Allah her kardeşimize hayırlı bir evlilik nasip etsin inş. Uzun bir zamana yayılan bekleyişler ve arayışlardan dolayı bir türlü kişiler evlenemez ve kısmetimiz bağlı her halde diyerek sıkıntılar çeker. Gelin ne olursa olsun ilk önce namazlarımızı düzgün bir şekilde kılalım. Cuma günü veya cuma gecesi okumaya başlayacağımız birkaç dua sizinle paylaşalım. 

“Allah’ım rahmetine sığındım. Bütün kem gözlerin nazarlı bakışlarından bana selamet ver. Beni sakla, bana hem yüz hem de ahlak güzelliği ver. Bana evlenmek için hayırlı bir eş nasip eyle” Duasını eyledikten sonra aşağıdaki esmaları okumaya başlayın.

Ya Selam, Ya Allah  Celle celalühü,

Ya Fettah, Ya Allah  celle celalühü

Ya Semi, Ya Allah  celle celalühü

Ya rakip, Ya Allah  celle celalühü

Ya Vedud, ya Allah Celle Celalühü

Ya Muktedir, ya Allah Celle Celalühü

Ya Rauf, ya Allah Celle celalühü

Ya Melik, ya Allah Celle Celalühü

Ya Şekur, ya Allah Celle Celalühü

 Ya Samed, ya Allah Celle Celalühü

Ya hadi ya Allah Celle Celalühü

Ya Zül celali vel ikram, Celle celalühü esmalarını her gün isminizin harf adetince veya 11/33/99 okuyun ve sonunda “Allahümme lekel hamdu la ilahe illa ente rabbi ve ene abduke , Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi adede in’amillahi ve ifdalih” gibi bildiğiniz bir selavatı okumalı ve tekrar dua edin. 

Bir başka Yol

Ayrıca 21 gün boyunca her gün 1 bardak suya 101 defa şu duayı okuyunuz. ‘İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ Ve fütihatis semaü fekanet ebvaba’’ bu duayı okuyan kişi evlenmek istiyorsa sonunda niyetini söylemelidir. 

Duanın Okunuşu: ‘’Rabbi,,inni lime enzelte ileyyi min hayrin fakiru ‘’

Türkçe Anlamı: Rabbim bana indireceğin her hayra muhtacım””

Cuma günü abdest alınıp 2 rekât tövbe namazı kılıp 18 defa Cuma suresi okunması hayırlı evlilik için tavsiye edilir.

Evlenmek için her gün yukarıda verilen duayı okuyabildiğiniz kadar okunması tavsiye ediliyor, anlamına da dikkat ederseniz ne kadar isabetli bir dua olduğunun farkına varırsınız. Allah dualarınızı kabul etsin. Amin.

Netice Olarak:

Bekar olup evlenme potasında olan kardeşlerimiz hayırlı bir eş için her gün dua ediyor ve kısmetini bekliyordur. Allah (CC.) kısmetinizi en kısa zamanda karşınıza çıkarsın inş. “Rabbim karşıma çıkan bu kısmet hem dünya, hem de ahiret hayatı için hayırlı ise en kısa zamanda nasip eyle. Yok bu kısmet hayırlı değilse ne o, ne ben üzülmeden bir sebep halk eyle bu iş bitsin.” diyerek dua edebilirsiniz. Bu duadan sonra her şeyi Allah’a bırakın. Rabbim her şeyin iyisini bilir.

Nasip ve kısmet sadece Allah’tan gelir. Kötü bir eş ile geçimsiz bir evliliği yaşayacağınıza hiç evlenmemek daha iyidir. Bekar olup, kendiniz yalnız hisseden kişiler Allah’a dua ederek bu yalnızlıktan kurtulabilir. Biliyorsunuz ki dua güçlüdür ve Allah ile olan bağınızı daha da kuvvetlendirir. Dua ederken dikkat etmeniz gerekenler abdestli olmanız ve sessiz bir yerde olmanızdır.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi