Manevi Destek Dayanışma

 

Peltekliği gidermek için yapılan dua

Sözcüklerdeki sesli ve sessiz bileşimlerinin oluşturdukları ses karşıtlığı farklı dillerde farklı bir öneme sahiptir. Bu nedenle peltek söylenen sesler, konuşulan dile bağlı olarak değişir. Başka bir deyişle, bir dilde çocuklar daha çok “f” harfinde güçlük çekerken, bir başkasında en çok pelteklik sorunu yaratan ses, “s” sesi olabilir. Pelteklik çok sayıda insanın boğuştuğu bir konuşma bozukluğudur. Pratik yaparak konuşmanızı düzeltebilir hatta belki de pelteklikten tamamen kurtulabilirsiniz. Bu rahatsızlık için okunabilecek dua ve zikirler aşağıdaki gibidir.

1- Hazreti Musa (As)’ın dili peltekti. Hazreti Musa hem bunun için hem de göğsünün açılması için Allah Teala’ya şöyle dua etmişti;

BismillahirRahmanirRahim

قَالَ رَبِّ اشْرَحْ ل۪ي صَدْر۪يۙ وَيَسِّرْ ل۪ٓي اَمْر۪يۙ وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَان۪يۙ يَفْقَهُوا قَوْل۪يۖ

Türkçe Okunuşu: Kâle rabbi-şrah lî sadrî Veyessir lî emrî Vahlul ‘ukdeten min lisânî Yefkahû kavlî

Türkçe Anlamı: Dedi ki: “Ey Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır. Dilimin bağını (düğümünü) çöz. (Böylelikle) sözümü iyi anlasınlar.”

Bir su üzerine bu ayeti kerimeyi 20 defa okuyun ve üzerine 7 defa Fatiha Suresini okuyup suya üfleyin çocuğunuz susadıkça 27 gün boyunca içirin Allah’ın izniyle şifası olabilir…. 

2-Dilinde pelteklik veya kekeleme sorunu olan çocuklar için tavsiye edilen tespihlerden birisi de Esmaül Hüsna zikirleridir. Bir tabağa “Ya Evvelü Ya Âhir” isimlerinin beraber yazıldığı temiz suya konulup silinir ve üzerine de 801 defa okunup, 7 gün ya da 21 gün tüketilirse, Allah’ın izniyle, kısa zamanda dili çözülmesi ve şifa bulunması bazı kaynaklarda geçmektedir. 

3-Kekemelik için her gün 3 kere İnşikak suresi okunur.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi