Manevi Destek Dayanışma

 

Bedeniniz Neden Yorgun biliyor musunuz?

Bedeniniz Neden Yorgun biliyor musunuz?

Çok yoğun ve hareketli bir yaşama sahipsiniz koşturmalarınız ve insanlarla diyaloglarınız çokça ama bir yerlerde eksiklik var kendinizle baş başa kaldığınızda ağrılarınız bedensel yorgunluklarınız ortaya çıkmakta. Gün boyu dinamik olan yapınız birdenbire bitkin bir halene dönmekte. Çevrenizde bulunanlarla birlikte iken gülen ve neşeli, gece olunca ağrı ve sızılar size sıkıntı veriyorsa bu kendinize bakmıyorsunuz demektir. İlk önce sağlığınız için sağlık hizmetlerinden yararlanın sonuçlarda bedeninizle alakalı sağlık sorunu bulunmuyorsa o zaman bu yazıyı okuyup değerlendirin.

Kendinize gerekli ilgiyi ve bedeninizin ihtiyaçlarına karşılamaya da özen gösterin. Öyleyse kendinize bakmanız gerekiyor. Hiç bir alet yok ki onun bakıma ihtiyacı olmasın. Sevdiğiniz otomobiliniz bile belli bir zaman sonra yağ filtre vb. parçaları değiştirmek zorunda sizi bırakır. Artık yıpranmış dökülmeye başlamıştır. Bakımları yapılmak zorundadır. Sizi uyaran lambaları yanmaya başlamıştır. O aracın gerekli bakımları yapılmazsa bir gün sizi yarı yolda bırakır. Siz otomobilden daha değerlisiniz ayrıca otomobil bozulsa tamir yapılır. Bedeni ve ruhu yıpranmış çökmüş bir insanın tamiri çok zor ve yok gibidir. Öyleyse Kendinize gerekli ilgiyi gösterin ve bakın.

Diğer bir husus gerçekten kendiniz gibi mi davranıyorsunuz. insanlar yanında kendi kimliğinizle misiniz yoksa olduğunuzdan farklı bir görüntü sergileyen biri olarak mı onların karşısındasınız. Bir maske arkasına mı saklanıyorsunuz? neşeli görünüyor ama içiniz ağlıyor mu. Burası çok önemli göründüğünüz yapıyla iç boyutumuz bir birliktelik sağlamalı. Kendinizle barışık ve olduğunuz gibi davranın birilerinin sizi görmek istediği gibi olmak sizin beden ve ruhsal çöküntünüz artırır. Kendinle barışık olanlar diğer insanlara nazaran daha mutludurlar. 

Hayatınızın yaşam alanını sizi memnun ve mutlu eden şeylerle doldurun. Sizi mutsuz eden şeyleri tespit ediniz onlarla yaşamak zorunda değilsiniz sizi yıpratacak şeylerle yaşamak çözüm bulunmadığı takdirde getireceği acılara katlanarak yaşamak zorunda sizi bırakır. Öyleyse sizi memnun etmeyen ne varsa bunları çözmek veya çözemediklerinizi kabullenerek bu beni aşıyor diyerek üzerini çizip yaşamınızı ona göre yeniden tanzim etmelisiniz. Bunu yapmazsanız vücudumuzu ve ruhunuzu yıpratırsınız.

Kendinize değer verin ve özen gösterin. Hem sağlık açısından hem de Ruhsal yapıdan buna muhtaçsınız. Kendinize değer verin kendinizi beğenin demiyorum. Siz değerlisiniz bir eşya değilsiniz size değer vermeyenler ile birlikte olmayın. Değer verdikleriniz ile birlikte yol yürümeye gayret sarf edin. Buna da özen gösterin inanın mutlu olacaksınız.

Hayatınızın yaşam alanındaki çatışmaları neticelendirin. Çatışma yaşamaktan mutlulukları aramaya hasret kalırsınız. Öyle ise yaşam alanınızda sizi memnun etmeyen ve yaşantınızı kısıtlayıp sizi sıkıntılara sokan ne varsa tespit edin. Bunları çözmek ve onlardan kurtulmak için yapılması gerekli hamleleri hemen ertelemeden yapın. Bunu yapmak size acı dahi verse bunu yapınız. Eğer bunları yapamıyorsanız bedeninizin yıpranmasını ve çökmesini izlemeye devam edersiniz.

Yorgunluk ve bıkkınlıklardan arınmış bir hayat artık sizin yapacağınız hamlelerle gelişecektir. Size her gördüğünüzde işkence ve sıkıntı verenleri çekmek zorunda değilsiniz onlara katlanmak zorunda değilsiniz. Şimdiye kadar kendinizi mecbur hissetmiş ve köleleşmiş bir mahkuma dönüşmüş olabilirsiniz. Bu prangalardan ve mahkumiyetten kurtulun. Bu gibi insanların sözünü, kokusunu çekmeye mecbur kalmak yaşamak değildir kendinize eziyettir. Kendinize zulmetmeyin gelin söylediklerimi bir düşünün ve bunları tefekkür edin. Sonra Bismillah deyip bir adım atın. içten kurgulamadan sade basit akademik olmayan gönülden genel şekli ile yazılmış olan bu yazının  faydasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim.

Başarılar diliyorum muvaffakiyet Allah’a inançla ve ona tevekkül ile başlar kolay gelsin…

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi