Manevi Destek Dayanışma

 

Es-Samed

Es-Samed Esması

“Deki o Allah birdir. Allah samed’dir.” İhlas:1-2

Samed önemli işler de başvurulan felaket ve ihtiyaç anlarında kendisine müracaat edilen demektir. Samed kastetmek ve yönelmek anlamındadır. Samed doğurmayan, doğrulmayan ve hiçbir dengi bulunmayanlar demektir. Samed kendisinden hiçbir şey çıkmayan, yemeyen, içmeyen, bütün varlıklar yok olduktan sonra da varlığı devam eden, hiç kimseye ihtiyacı olmayan, ama Herkesin kendisine muhtaç olduğu, istekler için kendisine yönelip başvurulan, felaket ve sıkıntı zamanlarında yardımı talep edilendir.

O hiçbir eksiği bulunmayan mükemmel varlıktır. Cömertlik, yumuşaklık, üstünlük, yücelik ve güçlülük gibi bütün reislik ve efendilik sıfatları Samed sıfatından kaynaklanmaktadır. Kurtubi, Beyhaki, ibn-i Kesir, Razi 

Es-Samed esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati :

Ebced değeri ve zikir sayısı ; 134

Zikir günü ; Perşembe

Zikir saati ; Müşteri (Sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı.)

Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Bağırsaklar ve Mesane.

Gezegeni : Jüpiter.

Kuran’da Geçen Es-Samed Esması

İhlas suresi: 2. Ayet:

اللَّهُ الصَّمَدُ

Allâhus samed(samedu).

Allah Samed’dir (herşey O’na muhtaçtır, O, hiçbir şeye muhtaç değildir)

Es-Samed Esmasının Fazileti, Havas ve Esrarı

  • Es-Samed ism-i şerifi, yeme  içme ve uyku gibi Allah vergisi olan şeylerde hiç kimseye muhtaç olmamak ve bunların azlığından da asla üzülmemek için, “Ya Samed Celle Celalühü” diyerek 134 kere okunur.
  • Es-Samed ism-i şerifini, seher vakti “Ya Samed Celle Celalühü” diyerek 125 kere okuyanda sıdk alametleri görülür. Açlık elemi duymaz.
  • Günah işlemekte devam eden bir kimse, Tevbe etmek ister ama bir türlü tevbe edemezse; Perşembe Cuma ve Cumartesi günleri oruç tutsun. Bugünlerde hayvanlardan elde edilen mamülleri yemekten kaçınsın ve günde Es Samed ism-i şerifini “Ya Samed Celle Celalühü” diyerek 100 kere okusun. Hayırlı bir insan olur inşallah.
  • Her gün 66 kere ” İhlas suresini ” ve ardından 134 kere ” Ya Samed celle celâlühû ” ism-i şerifini okuyanın her muradı hasıl olur. Ömür boyunca geçim sıkıntısı çekmez.
  • 5 vakit namazdan sonra 134 kere ” Ya Samed celle celâlühû ” zikrine devam eden, hiç kimseye muhtaç olmaz.
  • Es-Samed esmasını belirtilen gün ve saatte, belirtilen miktarda okuyan kimsenin gönlüne huzur ve kalbine nurlar dolar, mesut ve bahtiyar olur.
  • Seher vaktinde 150 defa “Yâ Samed” ism-i şerifini okuyan kimse, güzel ahlak ve iyi hal sahibi olur, haram ve günahlardan uzak durur.
  • Sabah namazından önce secdeye kapanıp 115 kere “Ya Samed celle celâlühû” ism-i şerifini okuyan bütün düşmanlarına karşı üstünlük sağlar.
  • Her gün 100 er kere “Ya Ferd, Ya Samed celle celâlühû” okuyan Allahu Teala katında sevilen bir kul olur ve fenalıklardan muhafaza olunur.
  • Ya Samed ismini 520 defa okuyan kimse açlık hissi duymaz.
  • Ya Samed ism-i şeridini 100 kere okuyan salaha erer. Suya okunur ve bu su içilirse içenin iradesi kuvvetlenir.
  • Bu mübarek esma büyüleyici esmalardandır. Okuyan kadın-erkek, yaşlı-genç, yoksul-zengin, alim-cahil olması bir şey değiştirmez, herkese faydası vardır ve herkesi etkiler.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi