Manevi Destek Dayanışma

 

Kısırlık

Kısırlık 

Göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’ındır. Dilediğini yaratır, dilediğine kız çocuk, dilediğine de erkek çocuk verir. Yahut hem kız hem erkek çocuk verir, dilediğini de kısır kılar. O, bilendir, her şeye Kadir’dir.” Şura/ 49-50. Ayetler

Resulullah (s.a.v) Efendimiz “Evleniniz çoğalınız, kıyamet günü ümmetimin çokluğu ile iftihar edeceğim.” buyurmuşlardır. Bazıları bu hadisi tatbik edip çoğalıp boylanmışlar, fakat neslini gerçek ümmet gibi yetiştirememiştir. Eğer hadisi dikkatlice incelediğinizde; salt çoğunluktan söz edilmiyor. Kaliteli çoğunluktan, ümmet olup, çoğalmakla övünüyor. Efendimiz (s.a.v). Bazısı çoğalmadaki keyfiyetsizliği, kalitesizliği iyi kullanıp batının nüfus planlamasına alet olmuştur.

Bizim yapmamız gereken çoğalacağız ve aynı zamanda çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz. Bazıları çok istedikleri halde bir çocuk sahibi bile olamaz.  

Stres toplumumuzu o kadar etkilemiş ki, aile hayatı da felç olmuştur. Yapılan araştırmada ülkemizdeki boşanmaların %20 sinin cinsel problemlerden kaynaklandığını göstermektedir. Ailelerin %20’sinin aslında problemli olduğu, fakat “yuvam dağılmasın” diye sıkıntıya katlandığı ortaya çıkmıştır.

Çocuk sahibi olamamak aileleri olumsuz etkiler. Bu konu ile ilgili olarak doğal besinlerle tedaviden biraz bahsedelim. Kısırlık bazen kadınlardan kaynaklanır,  Erkekten kaynaklanan kısırlığın da bazı sebepleri vardır. Hipofiz bezi iyi çalışmıyor olabilir, böbrek ve mesane yollarında tıkanıklık olabilir, hazımsızlık, kabızlık olabilir, stres ve nutfe yetersizliği olabilir.

Bazı Tavsiyeler

– Stres için oğul otu karabaş otu karışımı kaynatılıp, balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içmeye devam edilir.

– Halis zeytinyağına, limon sıkılıp günde 3 kere bir’er fincan içmeye devam edilirse mesane yolları tıkanıklığına ve iltihabına faydalıdır.

– Hurma ve incir sütte pişirilip tatlı yapılıp yenmeye devam edilirse hazımsızlık ve güç eksikliğine faydalıdır.

– Fındık, ceviz, havuç, fıstık, muz, turp, elma, roka, armut bol bol yenmeye devam edilir.

– Fındık, ceviz, fıstık yiyince telafileriyle beraber yenir.

– Nohut, mercimek, fasulye yemekleri bol bol yenir.

-Gebeliğe yardım edici terkipler

Gebeliğe yardım edici veya hamile kalmak isteyen kadınların uygulanacağı terkipler şöyledir: 

1- Bir bardak at sütü içilir. (tezkere 3 /189) 

2- Badem 26 gram, çam fıstığı 26 gram, Şam fıstığı 26 gram, fındık 26 gram, Ağaç kavunu kabuğu 12 gram, zencefil 12 gram, tarçın 12 gram, tere tohumu 6 gram yeteri kadar şekerli mercanköşk suyu ile hamur yapılarak birer kaşık yutulur. (Gayetül beyan s. 442)

3- Sümbül çiçeği 5 gram, Hindistan cevizi 5 gram, Mürsafi 5 gram, tere tohumu 5 gram, Safran 5 gram, Misk 5 gram, bal yeteri kadar kullanılır. Bu maddeler bal ile macun haline getirilerek bir pamuk parçası bu karışıma iyice batırılıp rahme konur 3 saat sonra alınır. Bu ameliyeden sonra birleşme olursa kadın hamile kalınır. Çünkü bu terkip Rahimdeki tıkanıklığı açar. (Tezkere cilt 2 sayfa 146)

4-  Taze süt sabahları ve akşam bir fincan Susam yağı içilir ve pişirilmiş soğan yenilir.

5-  Sebzeler ve karpuz bol bol yenilir 

6-  Sabahları birer bardak süt Akşamları Tahan içilir soğan pişirilerek yenir (Tezkere 2. cilt 145 sayfa)

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi