Manevi Destek Dayanışma

 Sâd Sûresi Fazilet ve Sırları


Sâd Sûresi Hakkında

Kur’an’ı Kerimdeki sıralamaya göre 38. suredir. Mesani kısmının ikinci sureler grubunun ikinci ve son suresidir. Mekke’de inmiştir. 88 âyettir. Sad suresi kuran-ı kerimin 454. sayfasındadır.

Sâd Sûresi Konusu 

Sâd Sûresi Mekke’de inmiştir. Sûrenin hedefi, İslâm inanç esaslarını işleyen Mekkî surelerin hedefi ile aynıdır.

Bu mübarek sûre, Kur’an’ın hak ve Muhammed (s.a.v.)’in gönderilmiş bir peygamber olduğuna dair öğütler ve enteresan haberler içeren  mucize Kur’an’a yeminle başlar.

Sâd Sûresi  İsmi

Bu mübarek sûreye “Sâd Sûresi” adı verilir. Sâd, Hecâ harflerinden bir harftir. Sûreye bu ismin verilmesi, Yüce Allah’ın, kendisiyle Öncekilere ve sonrakilere meydan okuduğu bu mucize kitabın şanını yüceltmek içindir. Bu kitap, bu tür hecâ harflerinden meydana getirilmiştir. 

Sâd Sûresi Hatimesi Geylani Tefsiri

Ey dışını ve içini süslemek ve kalbini Allah’tan başkasına yönelişten paklamak için Kur’an’ın sembolik anlamları üzerinde düşünen ve lafızlarının ve hükümlerinin örtüsü altındaki gizli anlamları tefekkür eden salik! Yapman gereken, ilk olarak, nefsindeki şeytanın yardımcılarını ve şeytanın hep kötülüğü emreden ve seni, Allah’ın en doğru ve sağlam yolu olan ilahi birlik yolundan uzaklaşmayı gerektirecek emirlerini kabul etmeye zorlayan askerlerini bilmek ve Hakk’ın sana verdiği güç ve imkan nispetinde onlarla savaşmak ve Hakk’ın seni muvaffak kıldığı ölçüde onları yenmeye ve hükmün altına almaya gayret etmektir.

İşte bundan sonra zâtî birlik denizinden sızan hikmet pınarları kalbinden kaynayacak ve Allah’ın dilediği şeyler dilinden dökülecektir. Hak seni senden fani kılıp kendi bekası ile baki kıldıktan ve Hak Teala senin kalbin, işitmen, görmen ve bütün kuvvetlerin olduktan sonra, işte o zaman ayrılık bitişecek, açıklık ve gizlilik, ezel ve ebed, evvel ve ahir, zahir ve batın birleşecektir.

Sonuç olarak O her şeyi bilendir. O’nun dengi yoktur. O’nun ile birlikte başka bir diri yoktur. O, hep diri ve zatı ile var olan ve var edendir; işiten ve bilendir.

Sâd Sûresi Fazilet ve Sırları

  • Kim Sad sûresini okursa, Allahü teâlânın, Dâvûd aleyhisselâmın emrine verdiği dağların ağırlığının on katı sevâb verilir. Ve büyük küçük bütün günahlara ısrardan muhâfaza edilir. (Kadı Beyzavi, Beyzavi Tefsir (Envarut-Tenzil ve Esrarut-Te’vil), 2/305)
  • “Her kim Sâd sûresini okursa Allah (cc) onu büyük ve küçük günahlara girmekten korur.”
  • Bu sureyi okuyan, zarar verici hayvanların şerrinden emin olur.
  • Her gün okumaya devam eden, insanların ve şeytanların kötülüklerinden korunur.
  • Allahü Teala, bu sureyi okuyan kişinin tüm günahlarını affeder.
  • Mal ve mevkiye kavuşmak isteyen kişi, Besmele ile beraber Sad suresinin 35. ayetini okumaya devam etmelidir.
  • Kuyu kazmak suretiyle su bulmak isteyen kişi, Besmele ile beraber Sad suresinin 42. ayetini okumaya devam etmelidir.
  • Sad suresini okumaya devam eden kimse şeytanın ve insan şeytanlarının kötülüklerinden emin olur. 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi