Manevi Destek Dayanışma

 

Yedi Nefesle Bilinçaltını Temizlemek

Nefesimiz bizim önemli bir hayat kaynağımızdır. Öyleyse nefesimizin doğru kullanılmasını öğrenmemiz gerekir. Yoga ve Meditasyon uygulamalarından bahsetmiyorum. Bizimki, sadece nefesin içsel gücünüzle bir bütünlük sağlamasının yolunu açma çalışmasıdır.

Bilinçaltınız ve hissiyatlarınızın sayesinde bize garip olan bir duruma haber alma imkanı açılır bu şekilde sorunları çözer veya çözümsel yollar buluruz. Sorularımıza cevaplar ararken bazen de hatırlatıcı işaretlerle karşılaşırız.

Vücudumuz ihtiyaçlarını bazen nefsimizin aracılığı ile iletir ” Bugün canım çok Çilek çekti” gibi kelimeler kurarız. Bu vücudun ihtiyacı olan bir maddeyi çilekte bulabileceğini ifade eden vücud isteğidir.

Vücudu ile uyumlu olmayan kişilerde bir çatışma yaşanır. Bu insanlar kısa zamanda çöker bedenlerinde çeşitli rahatsızlıklar ve hastalıklar meydana gelir ruhsal yapılarında bozukluklar oluşur.

Bizim gevşeme rahatlama yollarından bahsetmeyeceğim. Rabıta ve tefekkürü bir arada kullanarak, düşüncenin ruhla bir bütünlük kazanması sağlamaktan biraz söz edeceğiz.

“Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tespih ederiz. Bizi cehennem azabından koru! “ Al-i İmran:191

Ayet-i kerimede geçen pozisyonlar bizim için önemlidir. Herkesin bunları uygulaması ve meyvesini almasını Allah’tan dilerim. Bu anlatılacak Hint ve Tibet ekolleri ile tekrar belirtiyorum karıştırılmaması gerekir. Uzun zaman yemek yemeden duran sahabe ve veli zatlar hakkında tabakat kitaplarında bahsedilmektedir. Bu vücutla birliktelik oluşturmaktır.

Açlıkla keşif yolu açılır. Toklukla kapanır. 

Bu yazı ile neyi hedeflediğimizi tekrar hatırlatmakta yarar var; hissiyatlarımız sayesinde bize gaybi olan bir duruma muttali olma imkanı bulmak.

Evinizde kendinizi mutlu hissedeceğiniz bir köşesini seçin. Orada huzur duyacağınıza inandığınız bir köşede seccadenizi serelim ve oturalım ve beyin gücümüzle etrafınıza Ayet-el Kürsi okuyarak bir daire çizin. Çizdiğiniz bu dairenin tam ortasında kendinizi hissetmelisiniz.

İsminiz yedi harf altında bir isimse ise yedi kere derin nefes alıyoruz her bir nefes bir harf için. Eğer isminiz yedi harf üstü ise harfleri adetince nefes alıyor ve veriyoruz. Şimdi biz yedi harfli ve altı isimlerden olduğunuz düşüncesi ile anlatmaya devam edelim.

Derin 7 nefes alıyoruz veriyoruz. Unutmayın burnumuzdan alıyoruz ağzımızdan bütün içeride kalan oksijeni bir yenisi girmesi için çıkartıyoruz. Bunu 7 defa yaptıktan sonra bu arada hatırlatalım gözlerinizin kapalı olması gerekiyor. 

Devam, elimizde bir tespih gözleriniz kapalı. Vücudumuz da bir rahatsızlık var yedi nefesimizde aldık verdik. nefislerimizi rutin ve sık olmayacak şekilde sakince alıp veriyoruz. çekilmesi gereken esmaları bize yazarak öğrenebilirsiniz. İmkan bulamaz iseniz “Allah” esması diliniz dönmeden kalple zikir eder şekilde olun.

Devam, Vücudunuzun (sorunlu) ağrılı olan bölgesine odaklanın ağrı olan yerde kesinlikle gözünüzün önüne o bölge ile ilgili siyahlık veya farklı renkler görünecektir. O bölgenin doğal şekli ve sıkıntılı hali görünebilir. Hangisi şıkkı görürseniz kendinizi daire içine aldığınız gibi yaptığınız dairesel işlemi beyin gücüyle o problemli bölgeyi Ayetel Kürsi okuyarak daire içerisine alınız. 

Şimdi Temizliğe başlıyoruz daire içerisindeki yeri 7 nefesle müdahale etmeye başlıyoruz. Çok basit düşünce gücünüzle o daire içindeki bölgeyi silmeye veya gerektiğinde kazıma ile değişmesini sağlıyoruz. Bazen nesne veya farklı karmaşık şekiller göz önüne gelebilir bunları besmele ve ayet-el Kürsi ile tutup pencereden dışarı attığınızı düşünün ve hissedin….

Peki bunu yapamadık gözümüzün önüne hiçbir şey gelmedi ne yapmamız gerekiyor. Tekrar 7 nefes aldıktan sonra aynı şeyi uzanarak, ayakta veya oturarak tekrar deneyin. Ayetle ilgili hatırlatmamı tekrarlayayım bu çok önemli demiştim…. 

Vücuttaki Rahatsızlığın ve vücuda yapabileceğiniz müdahalenin sadece bir şekli genellikle negatif enerjiyi, pozitif bir yapıya çevirir, ağrı ve sızı gidermede, bazen korkuların yenilmesine, panik atakta, bazen kişilik problemlerinde, ruhsal dinçlik elde etmekte, bilinçaltının temizlenmesinde bu yol kullanılabilir…

Değerli dostlar sağlıcakla  kalın….

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi