Manevi Destek Dayanışma
Yol Arkadaşlığı



Bismillahirrahmanirrahim

Yol arkadaşınızı iyi Seçin:

Önümüzdeki insanın peşinden koşmaktan, arkamızdaki insanında bize yetişmesini beklemekten yorulduysan, öyleyse beraber yürüyeceğiniz yol arkadaş veya arkadaşlarına ihtiyaç var demektir. Peki bu yeterli midir derseniz hayır bu da yeterli değildir. Aynı dili konuşmak, Aynı hislere sahip olmak gerektiği gibi ayrıca Hedef noktamızın da aynı olması gerekir.

Eğer insan iç dünyasının güzelliklerini bulamamış ise hedeflerini belirleyememiş demektir. Bu durum sağlıklı bir arkadaş ortamını bulmasına da manidir. İnsanların çoğunluğu yol arkadaşı seçimini yapabilmiş midir? Yapmış olsalardı bu satırları daha farklı konularda yazmış olurduk. Demek ki burada bir problem var hedeflerin belirlenmesinde  ve yol arkadaşlığı seçiminde problemlerimiz var.

Evet kişi kendisini tanımaya bilir dediğiniz gibi hatta çoğunlukla birçok insan kendini tanımadığı gibi dolayısıyla hedeflerinde belirlenmemiştir. Gelin birlikte hedeflerimizi belirleyelim ne yapmak istediğimizi netleştirelim açık ve sade bir bakış açısıyla, argo tabirle fazla uçmadan Konuya yeni bir bakış açısı getirelim. .

Size önemli bir soru sormak isterim hayatınıza değer katan on değerli şeyi yazar mısınız? Bunlar Nelerdir? Umarım zor bir soru sormadım. Kendinizi zorlanmış hissede bilirsiniz bu soru sizde birçok şeyi tekrar gözden geçirmenize sizi zorlayacaktır. Şuan ki konumu iyi değerlendirerek hislerinizle içsel düşüncenizle sizin için en değerli 10 şeyi yazalım her şey buna göre gelişecek.

Zorluk çekiyorsun değil mi insan değer verdiği şeyleri belirlemekte gerçekten zorlanmakta işte bu durum kişiye kendini fark ettirir. Kendi  dünyasındaki değerlerin, sermayesinin ne olduğunu kendisine gösterir. Kişinin bulunduğu yerle ve arzu ettiği yer arasındaki çıkacağı yolculukta neler yanında bulmalı ve nasıl donanmalı seçilecek yol arkadaşından bunu öğrenebilirsiniz.

İç alemimizden dışarıya yansımış birçok sıkıntının çözüm yeri yine içseldir. Kardeşler çözüm içeriden gelir. İyi bir yol arkadaşının değeri çok önemlidir. Ne demişler;  “söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu” boş bir deyim olmasa gerek ne dersiniz.

Kendinize iyi bir yol arkadaşı seçmelisiniz. Eğer böyle biri varsa o size gerçekten bir değer katar ve olmasını arzu ettiğiniz yaşam tarzının gerekli donanımlarını sizde oluşturur. Hayata hayallerle değil, gerçeklerle bakmanızı sağlar ve mevcut olanın iyi değerlendirilmesi için katkıda bulunur.

Çok sevdiğim bir sözle yazıya nokta koyalım ne dersiniz: ”Bir yumurta içeriden kırılırsa Hayat olur, Dışarıdan kırılırsa omlet olur.” 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi