Manevi Destek Dayanışma

 

Kabızlık için  Bağırsak (Kolon) Temizliği

Kabızlık için  Bağırsak (Kolon) Temizliği Kürü

Kabızlık, ara ara hepimizin sorunu haline gelebilir, rahatsız edici bir durumdur. Bu rahatsızlık biraz fazla uzayınca da sorun boyutu büyüyor. Bağırsak Temizleme sağlığımız için yapılması gereken önemli uygulamalardan birisidir. Niye mi, birincisi zamanla bağırsaklarda zararlı bakteri, mantar ve bu organizmaların atıklarıyla bir tabakalaşma olur. Zamanla bazı problemler oluşur; kabızlık, şişkinlik, bağırsak gazı, hazımsızlık, göbekte aşırı şişkinlik ve gerginlik hissi, sinirlilik, alerjik hastalıklara yatkınlık ve daha pek çok sağlık sorunu gibi.

Bağırsak Sağlığı İçin Bunlara Dikkat Ediniz:

1- Öncelikle günde 8 bardak yani ortalama 1,5 litreden az su içmeyeye çalışıyoruz. Sadece su içerek bile bağırsaklarınızı temizleyebilirsiniz ama eğer bir tıkanıklık varsa aşağıdaki yöntemler işinize yarayacaktır.

2- Sabahları aç karnına iki adet kayısı kurusu yiyoruz. Ardından yine kahvaltıdan önce bir bardak suya bir kaç damla limon veya sirke damlatarak sıcağa yakın ılıklıkta içiyoruz.

3- Akşamları 1-2 tane Keçiboynuzu yedikten sonra 1-2 bardak ılık su içiyoruz. Keçiboynuzunda bulunan lifler bağırsaklarınızı temizleyecek ve kabızlık sorununuzu kökünden çözecektir. Ayrıca günde bir bardaktan fazla olmamak kaydıyla rezene çayı içebiliriz.

4- Gece yatmadan önce 1 bardak ılık limon-bal karışımını içip yatıyoruz. Bu kürü aralıksız tam 10 gün uyguluyoruz. Bu süreçte günde 8 saatten az uyumamaya gayret ediyoruz.

5- Rezene çayı’da bağırsak hareketliliği için etkili çaylardan birisidir ve aşırıya kaçmadan günde bir kahve fincanı içilmesi halinde kolon temizliği için yardımcı olacaktır.

6- Etkili bir kolon temizleme için günde 20 dakika çok hafif tempoda yürüyüş veya ev içinde çok hafif karın egzersizleri yapıyoruz. ( Yere uzanıp bacaklarımızı karnımıza doğru çok hafif hareketlerle ve ağır çekimde 10 dakika çekiyoruz ). Bu hareketler sayesinde kolon hareketleri hızlanacak ve tıkanan borularda ki parçacıklar hareket haline geçecektir.

Perhiz Ya Da Oruç:

Haftada bir yada iki kez perhiz yapın. Bu sırada vücut sindirilmemiş olan yağları sindirir ve genel bir rahatlama sağlar. Perhizden sonra soğan, sarımsak, yoğurt, kefir gibi gıdaları yiyerek kolon temizliğine destek olabilirsiniz.

Bal + Elma Sirkesi Karışımı:

Bu bağırsak temizleyen içeceği yapmak çok basit. Yukarıda bahsettiğimiz pastörize edilmemiş elma sirkesi ile organik bal gerekli.

Bir bardak dolusu hafif sıcak suyun içerisine,

– 2 Yemek kaşığı elma sirkesi

– 2 Yemek kaşığı organik bal ekleyin

Bu karışımı bal tamamen eriyene kadar karıştırın ve günün başında ya da herhangi bir zaman diliminde içebilirsiniz. Bu devamlı her zaman uygulayacağınız bir yöntemdir.

O zaman Doğal Karışımımızı Hazırlayalım:

Bu karışım sadece kabızlık için değil bağırsaklarının (kolonlarının) temizlenmesi, vücudundan toksinlerin atılması içinde uygulanabilecek nefis bir içecek.

Tarifimiz Nasıl Yapılıra Geçelim:

Malzemeler:

1- 1/2 su bardağı doğal elma suyu (Bağırsakları temizlemede ve kan şekerini dengelemede yardımcı olduğu için)

2- 1/2 su bardağı ılık içme suyu (Diğer malzemelerin mideye zarar vermesinin önüne geçmek ve toksinlerin daha hızlı bir şekilde vücuttan uzaklaşmasına yardım edip bağırsakları rahatlatmak için)

3- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu (İçindeki C vitamini sayesinde güçlü antioksidan özellikler gösterdiği için)

4- 1 yemek kaşığı taze zencefil suyu (Toksinlerin vücuttan atılmasını, sindirim sistemimizin düzenli çalışmasını ve şişkinliğin azalmasını sağladığı için)

5- 1/2 çay kaşığı deniz tuzu (Zararlı maddelerin vücuttan çok daha rahat atılmasına yardımcı olduğu için)

Nasıl Yapılır?:

Dilediğiniz renkte taze ve olabildiğince doğal bir elma ve küçük bir miktar taze zencefilin suyunu sıkın. Ardından bir limonu taze taze sıkarak 2 yemek kaşığı limon suyu çıkarın. Malzemelerinizi ölçüp hazırladıktan sonra hepsini temiz bir bardağın içinde güzelce karıştırın ve işte bu kadar!

Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?:

Karışımın tarifini öğrendik ama bunları bilmeden asla olmaz. Bağırsakları temizleyen ve kabızlıktan kurtaran bu karışım, vücudunuzda bir detoks etkisi yaratacağından 2 günden fazla tüketmemeli, 2 gün boyunca uyguluyorsanız 2 gün boyunca da ara vermelisiniz.

Nasıl Kullanılır :

Gün içinde nasıl kullanacağınıza gelirsek, sabahları aç karnına, ağız temizliğinizi yaptıktan sonra afiyetle içebilirsiniz. Ardından öğle yemeği sırasında ve/veya sonrasında bir süre ara vererek 2 bardak daha içmelisiniz, ara öğün olarak akşamüstü yeniden 1 bardak içebileceğiniz bu karışımı akşam saat 18.00-19.00 gibi son kez içerek günü tamamlamalısınız.

Günde toplam 5-8 bardak arası içebileceğiniz bu doğal karışımı saat: 18.00-19.00’dan sonra içmeniz önerilmez. Çünkü bu karışım bağırsaklarınızın hareketlenmesine neden olacağından bu saatten sonra içecekleriniz akşam rahat bir uyku uyumaktan sizi alıkoyabilir ve uykunuzu sık sık bölüp tuvalete gitmek zorunda kalabilirsiniz, bizden söylemesi.

Son Olarak  Aşağıda Sayılan Rahatsızlıkları Olanlara Önerilmemektedir:

güçlü bir antioksidan etkisi bulunan bu karışım, hamilelik dönemindeki kadınlara, diyabet, hipertansiyon gibi ciddi ve kronik bir rahatsızlığı olanlara, alerjik bir bünyesi olanlara ya da reçeteli herhangi bir ilaç kullananlara asla önerilmiyor, bizden söylemesi. Kendinize iyilik yapmak isterken hiç farkında bile olmadan zarar vermeyin, doktorunuza danışmadan bu karışım da dahil olmak üzere hiçbir karışımı, ürünü tedavi amaçlı kullanmayın, aman diyelim.

Kaynak: Organikdoktorum-‘dan istifade edilmiştir.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi