Manevi Destek Dayanışma

 

Vücudunuzdaki Ağır Metallerden Kurtulun

Vücudunuzdaki Ağır Metallerden Kurtulun


Vücudumuzda dolaşan ağır metaller ve zararlı etkileri hakkında yazılardan derleyerek neler yapılması gerektiğini sizin için çıkardık. Sonuç odaklı bir yol izleyerek ne yapılabilir onu öğrenmek yeterli olacaktır. Vücudumuz ağır metallerle karşı karşıya kalması kullanılan ilaçlardan, havanın kirli olmasından, Musluklarımızdan akan içme suyuna varıncaya kadar bir yapıdan alınabilir ve bu metalleri vücudumuzda istemediğimiz halde kalabilirler. 

Ağır Metal Ne Demektir

Ağır metaller yer kabuğundan kendi vücudumuza kadar etrafımızı saran her şeyin az ya da çok bir parçası olan kimyasal elementlerdir. Bunlara örnek olarak bakır, demir, kobalt, manganez, çinko, alüminyum, kurşun, arseniği sayabiliriz.

Vücutta birikmeye başladıklarında vücudu zehirlemeye başlarlar. Doğal takviyelerin yardımıyla  ağır metallerin yol açabileceği sağlık sorunlarının nasıl önlenip tedavi edilebileceğine bakalım.

Ağır Metaller Vücuda Üç Yolla Girmektedir:

Soluma: İnsanlar solunum yolu ile mesela;. Motorlu araçlar, Fabrikalar, madenler, sanayi alanları, kağıt işleme tesisleri ve nükleer enerji santralleri vb. yerler de çalışan insanlar diğer insanlara nazaran ağır metallere daha fazla maruz kalırlar.

Yutma: Bazı hayvansal ve bitkisel gıdalarda ağır metaller çokça bulunabilir. Ayrıca kirlenen tatlı su kaynakları da ağır metalleri insanların vücutlarına taşıyor.

Emilim: Kirlenmiş hava ve toprak ile temas sırasında gözlerimiz ve cildimiz ağır metalleri emiyor.

Ağır metallere uzun süreli maruz kalma ciddi merkezi sinir sistemine zarar verebilir, zamanla kanserojen olabilir ve ölümcül kardiyovasküler yansımaları bulunuyor.

Ağır Metaller Vücudumuza Nasıl Girer

Günümüzde artık etrafımız farklı formlarda ağır metallerle çevrili haldedir. En çok rastlanan formlarından bazıları ise şöyledir:

Kurşun borular, Somon, ton balığı veya kılıç balığı gibi büyük yağlı balıklar, Cıva termometreler (kırıldıklarında), Enerji tasarruflu ampuller (kırıldıklarında), Alüminyum pişirme aparatları veya başka ağır metal içeren aparatlar, Aşılar, Böcek ilaçları, Hijyen ürünleri ve geleneksel kozmetikler, Mazot, Tütün, Gıda katkı maddeleri, Kimyasal ilaçlar, Madenler, endüstriler ve diğer lağım suları, Diş dolgusunda kullanılan cıva, 

Ağır Metal Vücudumuz Üzerinde Ne Gibi Etkilere Sebep Olur

Vücuttan atımı oldukça zor olan ağır metaller, zamanla vücudumuzda birikirler. Bunların bazıları şöyledir:

Kanser, Böbrek hastalıkları, Karaciğer hastalıkları, Gelişim geriliği, Otizm, Otoimmun hastalıkları, Eklem hastalıkları, Sinir sistemi rahatsızlıkları, Parkinson veya alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıklar, Endokrin hastalıkları, Hamilelik sırasında görülen anomaliler, Alerjiler gibi hastalıklarda etkin bir unsur olabilirler.

Ağır Metallerden Nasıl Kurtuluruz

Ağır metallerden kurtulmanın yolu aşağıdaki doğal takviyelerle mümkündür. Ayrıca kimyasal ilaçların aksine hiçbir yan etkileri yoktur:

Yeterli Miktar da Su İçilmesi

Vücudunuzun yüzde 65’i sudan oluşuyor. Sağlık için su vazgeçilmezdir. Bol su içmek oksidatif stresi azaltır ve vücuttaki ağır metallerin toksisitesini önler. Su vücuda gerekli besinleri ve mineralleri taşır. Bu besinlerin ve mineraller detoksifikasyon organlarını güçlendirir (Karaciğer, böbrekler, bağırsak, solunum yolları ve cilt)

Fermente Gıdalar yenilmesi

Vücuttan ağır metallerin atılması için fermente gıdalar da probiyotikler açısından zengindir. Bağırsakta bulunan laktik asit bakterileri (Lactobacillus) ağır metalleri bağırsaktan atma yeteneğine sahip. Bu bakterileri içeren fermente gıdalar probiyotikli yoğurt, peynir altı suyu, süzme peynir, kefir, mayalı tofu ile salatalık turşusu, turp, pancar ve sarımsak sayılabilir.

Polifenolleri arttırın

Polifenoller, açısından en zengin kaynakları karanfil, anason, nane kuru, kurutulmuş kekik, keten tohumu, kakao tozu, bitter çikolata, yeşil çay, kuş kirazı, yaban mersini, çilek, siyah kuş üzümü ve eriktir.

Kükürt bakımından zengin yiyecekler tüketin

Glutatyon insan vücudunda birincil antioksidandır ve zararlı toksinler ve ağır metallerin vücuttan atılmasının anahtarıdır. Kükürt yönünden zengin besinler vücutta glutatyon aktivitesini artırmaktadır.

Kükürt bakımından zengin yiyecekler brokoli, lahana, ıspanak, su teresi, kara lahana, Brüksel lahanası ve karnabahar gibi sebzelerin yanı sıra sarımsak, soğan, pırasa ve arpacık soğandır.

Süt tüketilmesi

kişniş ile ilgili görsel sonucuKaraciğer vücudun detoksifikasyon gücüdür. Süt devedikeni toksik ağır metallerin emilimini engeller ve karaciğer hücrelerini güçlendirir. Günlük beslenmenize deve dikenini dahil edin. Süt devedikenini detoksifikasyon amacıyla bir günde 6 kez çay olarak içebilirsiniz.


Kişniş

Kişniş vücut içinde bulunan alüminyum, cıva ve kurşun gibi ağır metallere tutunur. Ayrıca, müthiş bir antioksidan özelliğine sahiptir. Detoksifikasyon için her sabah kahvaltı için bir bardak kişniş suyu için. 1 demet kişniş, 1 kabak, 1 kereviz sapı, 1 adet yeşil elma, yarım limon suyunu karıştırın ve meyve suyu elde edin. Bu suyun içine bir miktar tuz da ilave edebilirsiniz.

Sarımsak Kullanılması

Birçok hastalık için önerilen bu şifalı gıda, bu tedavide de çok faydalıdır. Arındırma özelliği, vücuttan bütün toksinlerin atılmasına yardımcı olacaktır. 

Düzenli Egzersiz Yapmak

Düzenli egzersiz birkaç saniye içinde terlemeyle toksinleri atabilirsiniz. Ancak günlük yürüyüş ve düşük yoğunluklu egzersiz toksinleri atmak için yeterli olmayabilir. Egzersiz, yüksek yoğunlukta olmalı ve ter bezleri harekete geçmelidir.

Sauna Ter Atmak

Sauna, ter yoluyla yine toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Vücuttaki metalleri atmak için uzun süreler sauna seansları yapılması gerekir. Bu seanslar tıbbı olarak izlenmelidir. Ancak toksinlerin atılması için güvenli bir yoldur.

Karahindiba

Öğle yemeğinden sonra karahindiba çayı demlemeye ne dersiniz? Karahindiba detoks için çok faydalı bir bitkidir.

Enginar suyu

2 tane enginarı alın ve 1 litre (4.2 bardak) suda kaynatın. Enginarlar yumuşayınca sudan alın. Enginarların kaynamış suyunu bütün gün boyunca içebilirsiniz. İçine biraz limon suyu eklerseniz daha faydalı olacaktır. Bunu haftada 2 kez uygulamalısınız.

Klorella (Chlorella pyrenoidosa), Klorofil

Ağır metalleri vücuttan atılmasında Klorella ve Klorofil kullanıla bilir. Organik marketlerde kolaylıkla bulunabilir. Karaciğere yararlıdır ve bağışıklık sistemine de iyi gelir.

Greyfurt ve portakal suyu

Bu meyve suyu, vücudu arındırmaya yardımcı olan harika bir C vitamini karışımıdır. Her sabah içebilirsiniz. 

Yulaf ezmesi

Kahvaltı için harika bir seçenektir! Yulaf ezmesi, çinko ve selenyum bakımından zengindir. Bu iki mineral de bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve ağır metalleri vücudumuzdan atmaya yardımcı olur.

Tam tahıllı pirinç

İçindeki çinko sağlığınıza çok iyi gelecektir. Tam tahıllı pirinç hem lezzetlidir, hem de vücudunuza detoks uygulamanıza yardımcı olur.

Şeftali

brokoli ile ilgili görsel sonucuBu lezzetli meyve doğal vitamin ve mineral bakımından adeta hazine gibidir. Bu vitamin ve mineraller de ağır metalleri atmak için etkilidir.

Brokoli

Brokoli, karaciğeri arındırmaya yarayan en iyi sebzelerden bir tanesidir. Fakat, sadece organik brokoli almak gerekir; çünkü diğerleri tarım ilacı kullanılarak yetiştirilmektedir.

 

Çiğ Ispanak

Ispanak klorofil bakımından çok zengindir. Eğer çiğ yerseniz içindeki besin değerlerinin daha da faydasını göreceksiniz.

Brezilya kestanesi

Brezilya kestanesi hem çok lezzetlidir, hem de çinko ve selenyum bakımından çok zengindir. Bu elementler de, artık biliyoruz ki, ağır metalleri uzaklaştırma konusunda idealdir.

Soğan

Bugün soğan yediniz mi? Peki salatanıza eklediniz mi? Unutmayın ki, soğan sülfür bakımından zengindir ve alüminyum gibi ağır metalleri nötrlemek için idealdir.

Sonuç Olarak Bu Doğal Takviyeler

Bu takviyeler ve gıdalar en az üç ay süresince, maksimum önerilen doza göre, esans veya tablet formunda günlük olarak alınmalıdır.

Arındırma süreci sırasında ağrı, akne ve ishal gibi vücudun toksik maddeleri atma çabasından kaynaklanan bazı arınma belirtileri görmek mümkündür.

Bu ihtimali göz önünde bulundurmalı ve tedaviyi bırakmamalısınız. Öğünler arasında detoksa yardımcı olmak üzere bol bol su içmeye devam etmelisiniz.

Bunlara ek olarak, kabızlığın önlenmesi oldukça önemlidir; aksi takdirde bu ağır metallerin atılma süreci tehlikeye girebilir ve vücudumuz tekrar zehirlenebilir.

Ayrıca bu tedavi alanında uzmanlaşmış bir doktor tarafından tedavinin takip edilmesi de her zaman önerilmektedir.

Kaynak: Sağlığa bir adım sitesinden yararlanarak oluşturulmuştur.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi