Manevi Destek Dayanışma


           












Cinlerin Yerleşkesi


Ormanlarda, Dağlarda, Denizlerde, (Adalarda ve Deniz diplerinde),hamamlarda, kabristanlarda, pis yerlerde, Mezbelelik ve harabelerde, hayvan ahırlarında ve insanlarla aynı evlerde yaşayanlarda vardır.

Cinlerin Yaşam Biçimleri Nasıldır:

Onlarında kendilerine göre bir yaşam standartları vardır. Kavimler, kabileler şeklinde yaşarlar. İçlerinde gezgin olanlar vardır.

Onlarında liderleri vardır. Onların içlerinde alim sınıfı olduğu gibi savaşçılarda mevcuttur. Bu özellikler onların yerleşik olanlarının da kendilerine göre bir hayat biçimleri olduğunu gösterir.

“Hz. Peygamber (SAV) Müslüman cinleri köyler ve dağlara, Müşriklerini de dağlarla denizlerin arasında mesken tutmalarını emir buyurmuştur.

Cinlerin İnsanlarla Birlikte Yaşaması:

Cabir ra. Rivayetle Peygamber efendimiz sav şöyle buyurdular:

“Kişi evine girmek istediğinde, girerken ve yemek yerken Allah’ın ismini zikrederse şeytan arkadaşlarına hitaben şöyle der: “Siz burada barınamazsınız ve yemek de yiyemezsiniz. Eve girerken Allah’ın ismini zikreder yemek yenirken Allah’ın adını zikretmez ise şeytan diğer şeytanlara “yemeğe yetiştiniz. Fakat burada kalamazsınız der. Eve girerken her ikisini yerine getirmeyen kişinin evinde şeytan diğerlerine şöyle seslenir “hem yiyip hem de evde kalabilirsiniz” diye söyler.

 “Hela ağzına bevletmeyin. Çünkü ondan bir hastalık arız olur. Tesiri büyüktür.” Helada iken cinler avret mahalline bakar ve ellerler.      

Cinlerin Banyo Ve Helada Bulunmaları:

Hz. Ali ra. Rivayetle Peygamber efendimiz sav. “Sizden biriniz helaya girdiğinde, Ümmetimin avretiyle cinlerin gözleri arasındaki perde “Bismillah”dır.” Helaya girmeden önce çekilir.

اَللَّهُمَّ اِنِى اَعُوذُبِكَ مِنَ الْخُبْثِ وَالْخَبآءِثِ

Enes (r.a.) rivayet ediyor! Peygamber (s.a.v.) helaya girdiği vakit, “Allahümme innî euzü bike minel hubsi ve’l Habais” (Ya rabbi dişi ve erkek cinlerin şerrinden sana sığınırım) derdi. (Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, Nesei)

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi