Manevi Destek Dayanışma

 

Abese Suresi Fazilet Ve Sırları

Bismillâhirrahmânirrahîm

Abese Suresi  Hakkında:

Kuranı Kerimdeki Sıralamaya göre 80. Suredir. Mufassal sureler kısmının dokuzuncu grubundaki ikinci suredir. Mekke’de nazil olmuştur ve 42 ayetten oluşmaktadır. 

Abese Suresi Konusu:

Abese suresinde inanç ve peygamberlik işi ile ilgili konuları ele alır. Aynı zamanda insan, bitki ve yenilecek şeylerin yaratılması hususunda Allah’ın birliğini ve kudretini gösteren delillerden bahseder. Yine bu surede kıyametten, onun dehşet verici durumlarından ve o çetin günün sıkıntılarından söz edilir.

Abdülkadir Geylani Abese Suresi Hakkında:

Hakkın vaat ettiği müjdeleri elde etmeyi arzu eden ey kişi! Sana gerekli olan bütün peygamber ve kitapların diliyle ortaya konulan ilahi müjde ve kazanç çağrısını duymandır. Ayrıca bu kerem sahibi peygamberlerin yoluna ve her şeyi bilen Allah’ın kitabında bulunan emir ve nehiylere, mutlak hükümlere ve ibret ve hatırlatmalara uyman gerekmektedir. Bütün bu zikredilenler, ilhâda, inancı bozmaya ve inatlaşmaya sevk eden işlere meyletmekten insanın dış ve içini temizlemekle ilgili konulardır.

Sana yaraşan sapkın ve şaşkınlar güruhundan uzaklaşmak ve her halinde onlara karışmaktan kaçınmaktır. Ki böylece cehennemin derekelerinde ebedi kalacak ve acı veren azaba uğrayacak sapkın ve yalanlayanlar grubuna değil, nimete kavuşmuş cennetlikler grubuna katılmış olursun.

Sağlam bir kuvvete sahip ve nimet ve keremi umumi olan ey Allah’ımız! Senden bize nimet cennetinin derecelerini vermeni ve cehennemin derekelerinden de bizi kurtarmanı isteriz.

Abese suresi Fazilet Ve Sırları:

Resulullah (Sav) buyurdu ki: “Kim Abese suresini (vird olarak) okursa, kıyamet gününde yüzü sevinçli ve (cennetle) müjdelenmiş olarak gelir.”

İmanın yakin derecesine ermek için 7 defa okunur.

Abese suresi herhangi hayırlı bir hacet için (3) defa okuyanın, Allah (c.c) izni ile haceti kabul olur.

Bu sureyi okuyan veya üzerinde taşıyan kişi, her türlü tehlikeye karşı korunur.

Abese suresini sürekli okuyan kişi gelecek tehlikelerden emin olur ve uzaklaşır.

Zorda mı kaldın Abese Suresinin 20. ayetini oku “Summessebile yesserahu” Anlamı:Sonra ona yolunu kolaylaştırdı.

Bu sureyi okuyan kimse, yüzünde sürur ve sevinçle gülerek kıyamete gelir.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi