Manevi Destek Dayanışma

 

El-Hâfıd

El-Hâfıd (Cc) Esması

El-Hâfıd Manası

Şan, şeref ve itibar bakımından kafirleri alçaltan, değersiz yapan, cezalandırandır.

Dilediğini, kendince bilen bir hikmet ile bir şekilde alçaltan, özellikle suçlu olanları sonunda mutlaka buna maruz bırakan O’dur. Kendisini tanımayan; emir ve yasaklarını dinlemeyen, açıkça karşı gelen asi, hainlik yapan ve mütekebbirleşenler müstehak oldukları için nihayet alçaltır. Sebep bizzat kendileridir; haklarında Allah’ın geçerli kanunu işlemiş ve suçu oldukları için buna muhatap olmuşlardır.

Cenab-ı Hak zulümden hiç hoşlanmaz ve kendisi de zerre kadar kimseye, hiçbir mahlukata zulmetmez. Hatta mülkünde yaşayıp yiyip içtiği halde her gün inkar ve isyan eden şükürsüzlere, nankörlere  bile zulmetmez. Kimseye hak etmediğini vermediği gibi, kimsenin hak ettiğini de vermezlik etmez. 

Bu yüzden ayrım yapanlara, zulmedenlere, haksızlık yapanlara karşı öfke duyar ve ona aklını başına alıp zulmünden vazgeçmesi için belli süre tanır. Baktı gördü olmaz, bir gün kıskıvrak yakalar ve zulmettiği masumların gözünün önünde rezil ve zelil eder.

Her kimde şehvetinin zebunü olur da hayvanlar gibi her şeyin zevk ve safadan ibaret olduğuna inanırsa onu da esfele safiline alçaltır. İşte bu güce sahip olan Allah’tır. Çünkü O Hâfıd’dir. Kul hakkı görünce tutup kaldırır batılı görünce yerin dibine indirir. Bu ancak, haklıya arka çıkmak, haksızı haksızlıktan men etmekle olur…

Allah’ın düşmanlarını alçaltmak gayesiyle, onlara saldırır; dostlarını da yükseltmek için yardımlarına koşar.

Kur’an’da El-Hâfıd esması

“O, alçaltıcı, yükselticidir.” (Vakıa,3)

El-Hâfıd esmasının ebced değeri, zikir sayısı, günü ve saati :

Ebced değeri ve zikir sayısı ; 1481

Zikir günü ; Pazar (bir diğer görüşe göre Cumartesi )

Zikir saati ; Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası.)

Cumartesi görüşüne göre ; Zuhal (Sabah güneş doğarken ve yaklaşık ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı.)

Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir) : Burun üstü, sinüs ve tansiyon.

Gezegeni : Venüs.

Fazilet ve faydaları :

* Her gün 1481 kere ” Ya Hâfıd celle celâlühû ” zikrine devam edene herkes hürmet eder, hiç kimse kötülük etmez.

* El- Hafıd ism-i şerifini 500 kere okuyanın, her türlü meşru haceti yerine gelir. Cenab-ı Hak dilediğini kabul eder.

* Üç gün oruç tutup dördüncü gün bir mecliste “Yâ Hâfıd” ism-i şerifini 70.000 kere okuyanı Hak sübhanehu ve Teâlâ düşmanın şerrinden korur.

* Üç gün bu ismi 1481 kere zikredip dördüncü gün toplulukta 70 bin kere zikreden kimse hasmına galip gelir, savaşta ise zafer kazanır.

*  Bu ismin belirtilen miktarda zikri sırasında duygulanma ve kalpte sıcaklık meydana gelir gelmez ne dilenirse yerine gelir.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi