Manevi Destek Dayanışma

 

El-Muahhir Esması

El-Muahhir (CC) Esması  

Muahhir ismi yüksek mertebelerden indiren mânâsına gelir. 

Kur’an-ı Kerim’de Muahhir ismi doğrudan geçmemektedir. Fiil olarak Muahhir ismi şöyle geçer: Sakın Allah’ı, zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma; gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne kadar onları ertelemektedir.”  İbrahim/42 Bu isim hadis-i şeriflerde geçmektedir. İbn Abbas anlatıyor: Hz peygamber aleyhisselatu vesselam Teheccüd (gece) namazı için geceleyin kalktığında şöyle dua ederdi: “…öne alan geçiren ve erteleyen arkaya bırakan sensin.” (Buhari 1120-Müslüm 769)

Muahhir ismi yüksek mertebelerden indiren mânâsına gelir. Allah azze ve celle mukaddimdir. Yüksek mertebelere çıkartır nebileri ve dostlarını kendisine yakınlaştırarak onlara Hidayet vererek yükseltir. Düşmanlarını da kendisinden uzaklaştırarak alçak mertebelere indiren ve kendisi ile onlar arasında bir perde koyandır. Allah henüz varlıkları yaratmadan önce bütün ölçüleri koymuş ve her şeyi takdir etmiştir. Sevdiği kullarını diğer insanlardan üstün tutmuş ve insanları birbirinden üstün kılmıştır. Bu onun dilemesidir. “O yaptıklarından sorulmaz oysa onlar sorguya çekilecektir.” Enbiya 23

Allah’ın Mukaddim ve Muahhir olduğunu bilen kimse, ibadet ve iyiliklerinin çokluğuna güvenmez, günah ve kötülüklerinin çokluğu nedeniyle de Allah’tan ümit kesmez. Zira Allah’a uzak gibi görünen nice kimseler yakın, yakın gibi görünen nice kimseler de gerçekte O’ndan uzaktır.

Anlatıldığına göre Bağdat’ta salih bir adam vardı. On beş yıldır ezan okuyordu. Bir gün minareye çıktığında gözü hıristiyan bir kadını gördü ve ona aşık oldu. Bir süre sonra onunla buluşmaya başladı. Kadın, İslâm’ın yasakladığı fiilleri ona işletti. Adam içki içtikten sonra sarhoş oldu. Sarhoşluk yüzünden ayağı kaydı ve damdan düşerek öldü. Bu nedenle daima kötü sondan, günahları öne alıp ibadetleri geriye bırakmaktan Allah’a sığınırız.

El-Muahhir esmasının ebced değeri, zikir sayısı, günü ve saati :

Ebced değeri ve zikir sayısı: 846

Zikir günü: Cumartesi

Zikir saati: Zühal (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı.)

Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Sağ ayak ve lenfler.

Gezegeni: Satürn.

Hangi burç üzerinde etkili: Boğa, Oğlak

Fazilet ve faydaları :

Kötü birinin uzaklaştırılması için : El- Muahhir

– Gecikmesini istediği bir işi olan, hergün 878 kere ” Ya Muahhir celle celâlühû ” ism-i şerifini okursa maksadı hasıl olur.

– Her gün 100 kere ” Ya Muahhir celle celâlühû ” ism-i şerifini okuyanın tövbesi kabul olunur ve kalbinde şeytan vesvesesi olmaz.

– Meşru bir iş üzerinde çalışan, bu işin kendi istediği zamandan önce duyulmasını istemiyorsa her gün 1446 kere “Ya Muahhir celle celâlühû ” ism-i şerifini okuyup dua ederse maksadı hasıl olur.

– Ya Muahhir ismini okuyan tevbe edip takvaya erer. Kalbi Allah sevgisiyle dolar. İsteklerine kolayca kavuşur. Allah’ın rızasını kazanan kullardan olur. İbadet etmede zorlanmaz. Basiret gözü açılır. Kötü işlerden uzak durur.

– Her kim düşmanını alt etmek üzere çok okursa, umulur ki, muradı hasıl olur.

– Her kim bu ism-i-şerifi günde 100 defa okursa, “Hak sübhanehu ve Teâlâ” hazretlerinin muhabbetinden gayrı onun gönlünde hiç bir şey karar tutmaz.

– Bu ismin zikrine şartlarına uygun olarak devam eden kimse Allah’ın izniyle işlerinde muvaffak olur.

– İbadet ve dua maksadıyla, gönül huzuru için zikreden kimse dünya ve ahirette mutlu ve huzurlu olur.

– Bir zalimin şerrinden kurtulmak için okuyan kimse kısa zamanda isteğine kavuşur ve zalimlerin zorbaların şerrinden emin olur, kötülüklerinden korunur ve kurtulur.

– Allah rızası için zikredenlere ölümünden önce “Nasuh Tövbesi” (gerçek tövbe) ve takva ile salih amel kapıları açılır.

Kur’an-da Muahhir Esması 

Hiçbir ümmet kendi süresini öne alamaz, geciktiremez de.” Hicr / 5

Sakın Allah’ı, zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma; gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne kadar onları ertelemektedir.”  İbrahim / 42 

Allah meleklerden ve insanlardan peygamberler seçer. Doğrusu Allah işitir ve görür.” Hac / 75

“And olsun ki, onların azabını sayılı bir süreye kadar ertelesek, “Onu alıkoyan nedir?” derler. Bilin ki, onlara azab geldiği gün, artık geri çevrilmez; alaya aldıkları şey onları mahvedecektir.” Hud / 8

İşte bu peygamberlerden bir kısmını diğerlerinden üstün kıldık. Onlardan Allah’ın kendilerine hitabettiği, derecelerle yükselttikleri vardır. Meryem oğlu İsa’ya belgeler verdik, onu Ruhul Kudüs’le destekledik. Allah dileseydi, belgeler kendilerine geldikten sonra, peygamberlerin ardından birbirlerini öldürmezlerdi. Fakat ayrılığa düştüler, kimi inandı, kimi inkar etti. Allah dileseydi birbirlerini öldürmezlerdi, lakin Allah istediğini yapar.” Bakara / 253

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi