Manevi Destek Dayanışma

 

El-Muizz (CC) Esması

Muiz, düşmanlarına karşı dünyada dostlarına destek verip onları üstün kılan, ahirette de onları güzel şekilde ağırlayıp aziz kılandır. 

Muiz Kur’an’da isim olarak geçmez sadece fiil olarak geçer. Bu isim hadis-i şeriflerde isim olarak geçmektedir. İslam alimleri bu ismin Esmaül Hüsna’dan olduğunda müttefiktirler.

Bazı alimler Muiz isminin Allah’ın zati bir sıfatı olduğunu ve bu sıfatla üstünlüğünü bize haber verdiğini söylemişlerdir. Alimlerin çoğunluğu bu görüşe rağbet etmemiş bu ismin fiil bir sıfat olduğunu kabul etmişlerdir.

Allah dostlarını kendisine ibadet ve itaat etme ve başarılı kılarak onları onurlandırmıştır ve aziz kılmıştır. Zira Allah’a itaat etmekten daha üstün bir İzzet yoktur. 

Denilmiştir ki, “Allah bir kulunu aziz etmek istediğinde onu kendisine yakınlaştırır  ve kendisine münacatta bulunanlar arasına katar. Bir kulunu da zelil etmek istediğinde onu arzu ve isteklerine düşkün yapar, kendisi ile onun arasına bir perde çeker ve onu kendisine dua etmekten uzaklaştırır.”


Esma-ül Hüsna’dan el-Mu’iz İsminin Geçtiği Kuran-ı Kerim Ayetleri


“De ki: “Ey mülkün sahibi Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin, dilediğinden de onu çeker alırsın, dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır, Senin elindedir. Muhakkak ki, Sen her şeye kâdirsin.” Âl-i İmrân/3 

“Ve o zaman meleklere: “Âdem’e secde edin!” dedik, hemen secde ettiler. Yalnız İblis dayattı, kibrine yediremedi, inkârcılardan oldu.” Bakara / 2 

“(Allah) buyurdu: “Sana emrettiğim zaman, seni secde etmekten alıkoyan nedir?” (İblis): “Ben, dedi, ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın.” A’râf / 7


El-Muizz esmasının ebced değeri, zikir sayısı, günü ve saati :


Ebced değeri ve zikir sayısı ; 117

Zikir günü ; Pazar

Zikir saati ; Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası.)

Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Sağ kulak ve sağ bacak damarları.

Gezegeni : Güneş


El-Muizz Esmasının Fazileti, Havas ve Esrarı


El-Muizz ism-i şerifi, dünya ve ahirette aziz olmak, insanların yanında sevimli olmak ve her türlü fenalıklardan korunmak için, “Ya Muizz Celle Celalühü” diyerek 117 kere okunur.

Kim, akşam namazından sonra veya Cuma gecesi El- Muizz ism-i şerifini 40 defa okursa; Allahü Teala hazretleri onun heybetini halkın kalbine koyar.

Hasetten ve zulümden korunmak için El- Muizz ism-i şerifi 570 defa okuyup secdeye varılırsa okuyanın duası kabul olunur.

Cuma ve pazartesi geceleri, akşam namazından sonra okuyan heybet ve hürmet sahibi olur. Korku ve saygıyı sadece Allah’a karşı olur. Başka şeylerden korkmazlar.

Bu ismin gölgesine sığınıp gerektiği miktarda, gün ve saatinde okuyan kimse ebedi mutluluğa kavuşur. 

Açık veya gizli, iç veya dış, bilinen veya bilinmeyen,görünen veya görünmeyen bütün işlerinde yüceliklere erişir. Bir daha geriye düşmez. Adı sonsuza kadar hayırla anılır.

Her gün 117 kere “Ya Müizz, Ya Zel celâli ve’l-İkrâm celle celâlühû” diyen her işinde başarılı olur. Haklı davalarını kazanır.

5 vakit namazdan sonra 117 kere ”Ya Müizz celle celâlühû” zikrine devam eden hem dünyada hem de ahirette aziz ve güçlü olur.

Nakledildiğine göre, Hacı Bayram Veli’nin (ks) 43 yıl bu ismin zikrine devam ettiği söylenmektedir. Ayrıca herhangi bir saat gözetmeden okuduğu da nakledilmektedir. Allah dostları, yıldızların seyrini beklemez, istedikleri zaman zikre devam ederler.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi