Manevi Destek Dayanışma


Es-Selâm (CC.) Esması

Es-Selâm (CC.) Esması

Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: 

“O Allah ki,  ondan başka ilah yoktur. Melik’tir;  Kudüs’tür; Selam’dır…” Haşr/ 23

Selâm hiçbir ayıbı olmayan her türlü eksiklik ve kusurdan uzak olan huzur ve esenlik sahibi varlıkları karanlıktan kurtaran demektir.

O, tüm afetlerden, ayıplardan, noksanlıklardan ve karalamalardan Selamdır.

Allah’ın Selâm ismi ile yüceliğine yakışmayan her türlü şeylerden uzak olduğunu ve mükemmel sıfatlarının zıddı olan bütün sıfatlardan münezzehtir. Bu ismi ezberleyen nice kimseler bu ismin delalet ettiği nice sırlardan haberdar değildir. 

Allah’ın kulları bu ismi bilmesi ile birbirleri arasında selamı yayarlar. Müslümanların, kulun elinden, dilinden, zulüm ve haksızlığından, zarar ve kötülüklerinden emin olmasını sağlar. Çünkü: Hz. Peygamber şöyle buyurur: “Müslüman, Müslümanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir.” Dinini her türlü şüphe ve bidatlerden uzak tutmak, nefsani arzu ve isteklerinin peşinde gitmemek. Tarikat makamı olarak selamet, aklın şehvet ve öfkenin eseri değil, Emir’i olmasıdır. Çünkü akıl, emir; şehvet ve öfke ise birer köledir. 

Es-Selâm Esması ile İlgili Kur’an Ayetleri

“Siz bir selam ile selamlandığınız zaman, siz de ondan daha güzeliyle karşılık verin veya verilen selamı aynen iade edin. Şüphesiz Allah, her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.” Nisa- 86

“Allah ve melekleri, Peygambere çok salavat getirirler. Ey müminler! Siz de ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.” Ahzab-56

“Evlere girdiğiniz zaman, Allah tarafından mübarek ve pek güzel bir yaşama dileği olarak kendinize (birbirinize) selam verin.” Nur-61

“Ey iman edenler! Kendi evlerinizden başka evlere, geldiğinizi hissettirip ( izin alıp) ev sahiplerine selam vermeden girmeyin. Bu davranış sizin için daha hayırlıdır.” Nur, 24/27

“O öyle Allah’tır ki, O’ndan başka tapılacak yoktur. Öyle melik ki, mukaddestir, selamete erdirendir, güven verendir, görüp gözetendir, onurludur, dilediğini ister istemez zorla yaptırandır, her hususta büyüklüğünü gösterendir, Allah, onların ortak koştuklarından münezzehtir.” Haşr-23

“Ayetlerimizi iman edenler sana geldikleri zaman, de ki: ” Selam olsun size! Rabbiniz kendi üzerine rahmeti (merhameti) yazdı. Şöyle ki: Sizden kim cahillikle bir kabahat işler de sonra peşinden tevbe eder, kendini düzeltirse ( bilmiş olun ki) o, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” En’am, 6/54

“Allah selam yurduna (cennete) çağırıyor ve dilediğine de bir doğru yola hidayet buyuruyor.” Yunus-25

“Sabretmenizden dolayı size selam olsun. Dar-ı dünyanın ( dünya yurdunun) akıbeti ( sonucu) ne güzel.” Ra’d-24

“Orada onların duaları, “Sen bütün noksan sıfatlardan uzaksın Allah’ım!” karşılıklı iyi dilekleri de “selam” şeklinde olacaktır. Ve duaları, “Alemlerin rabbi olan Allah’a hamdolsun” diyerek son bulur.” Yunus- 10

“İman edip salih ameller işleyenler ise, Rablerinin izniyle içinde sürekli kalacakları ve altından ırmaklar akan cennetlere konulurlar. Oradaki dirlik temennileri ‘selam!’ dır.” İbrahim – 23

Es-Selâm esması ebced değeri, zikir sayısı, günü ve saati :

Ebced değeri ve zikir sayısı : 131

Zikir günü : Pazar

Zikir saati : Güneş (Sabah güneş doğarken ve ikindi sonrası.)

Vücut haritasındaki yeri (zikrinin hangi organa iyi geldiği) : Başın Tepe noktası.

Gezegeni : Güneş.

Es-Selâm İsminin Faziletleri

Es-Selâm ismi şerifinin zikriyle meşgul olan kimse, her türlü felaketten; suda boğulmaktan, ateşte yanmaktan, yıldırım çarpmasından emniyette, her türlü afet ve beladan güvende olur.

Ruh ve sinir hastalarına, her gün 131 kere ”Ya Kuddûs, Ya Selâm celle celâlühû” okunursa en kısa zamanda iyileşir.

Ya Selâm celle celâlühû zikrine devam eden bekâr ise en kısa zamanda evlenir, evli ise ömür boyu mutlu olur.

Es-Selâm isminin zikriyle Allah’ın himayesine girer ve Onun yardımı ve himayesi ile zalimin zulmünden kurtulur, koruma altına alınmış olur. 

Es-Selâm isminin vefkini bir gümüş levha yapıp çevresine de “El-Melik” ismi ile daire yapan kimse, bu vefk üzerinde bulunduğu halde, cuma günü tenha bir yerde abdestli olarak (30624) defa bir maksada ulaşmak  veya bir isteğinin yerine gelmesi için okuyan kimse, kısa zamanda isteğine kavuşur. Maksadı yerine gelir. 

Cuma ezanı okunurken ” Eûzü bi’llâhimine’ş-şeytâni’r-racîm, Bismi’llâhi’r-Rahmâni’r-Rahim. Selâmün kavlen min Rabbi’n-Rahîm ” okuyup ardından 17161 kere ” Ya Selâm ” ism-i şerifini zikredenin dileği en kısa zamanda gerçekleşir.

Her namazdan sonra (131) yada günün herhangi bir saatinde (655) defa “Ya-Selâm” ismini okuyan ve bunu vird haline getiren kimseye silah çekilemez. Silah çekilse kurşun tesir etmez, bıçak işlemez. Ancak ihlas ve samimiyeti, Allah’a tevekkül ve teslimiyetin de en ufak bir şüphe var ise bu bozulur. 

Es-Selâm ism-i şerîfin manasını gönlüne nakşedenler, Allah Teâlâ’nın yardımından ümidini kesmez ve gerçekleşen hâdiselerin hikmetlerine vakıf olurlar.

Faziletleri ve Zikrindeki Faydaları devam…

“Yâ Selâm” ism-i şerîfi, eceli henüz gelmemiş bir hastaya her gün 131 (yüz otuz bir) defa okunduğu takdirde hastalık kısa bir süre içerisinde iyileşir ve hasta sıhhate ve selâmete kavuşur. Yer ve gök afet ve belalardan korunur. Bu miktara devam eden kimse Kalb-i selime kavuşur.

Es-Selâm ism-i şerîfe belirtilen sayıda devam eden kişinin kalbine huzur ve sekinet indirilir; o kalp, selim bir kalp hâline gelir. 

Es-Selâm zikre her gün aynı sayıda devam eden kimseye dünya afetleri işlemez. 

Es-Selâm ism-i şerîfe sayı gözetmeksizin bir kimse ihlâs ve samimiyetle devam etse kendisine ahiret ve dünya işlerinde kolaylık ihsan edilir; o kul, belâ ve musibetlerden emin kılınır. 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi