Manevi Destek Dayanışma

 

Fatiha Suresinin Fazileti Ve Sırları

Fatiha Suresinin Fazileti Ve Sırları

Peygamber efendimiz hazreti Muhammed Mustafa s.a.v. Fatiha suresi hakkında şöyle buyurmuşlardır: “Ümmül Kurâni şifâün min külli dâin (Ümmül Kuran (Fatiha ) her derde şifadır.”

FATİHA suresine ‘Kuran’ın anası’ anlamında ‘Ümmü’l – Kur’an’da denilmiştir. Ayrıca şifa kaynağı anlamına gelen ‘Suretü’ş Şifa’da denir. Kur’an‘ın sır hazinelerinin kapıları bu sure açılmakta. Fatiha’nın 7 ayeti, Kur’an’ın yedide birinin yerine geçtiğine cumhur ulema ittifak etmişlerdir. Fatiha dünyada her türlü maksatların ve ahirette de cennet kapılarının anahtarıdır.

Alimler, Fatiha suresinin iman ve yakin ile okunduğu zaman dini ve dünyevi, zahiri ve batıni bütün hastalıklara şifa olduğunu yazmışlardır.

Kur’an-ı Kerimde Fe (e) siz Sure Fatiha suresi olup, her türlü afetten korur.

Yine Fatiha suresi hakkında peygamberimiz Hazreti Muhammed s.a.v. şöyle buyurmuşlardır: “Yatarken Fatiha suresi ile beraber ihlas ve muavvezeteyn surelerini okuyan kimse ölümden başka her şeyden emin olup korunur.”

İbni Abbas r.a şöyle rivayet etmiştir:

Bir gün Hasan bin Ali (Ra.) rahatsızlandı. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed s.a.v. buyurdular ki; Vahyi ilahi nazil olduğu içinde Fe harfi olmayan Fatiha-i şerifi 40 defa bir kâse suya okusun. O su ile Hasan ellerini ayaklarını, yüzünü, başını ve de vücudunun her tarafını yıkasın. Allah Teâlâ hazretleri onu her türlü dertten ve hastalıktan şifaya kavuşturur.

“Yedi kere Fâtiha okuyup, dert, ağrı olan uzva üflenirse, şifâ hâsıl olur.”

Fâtiha (sûresi) her hastalığın şifâsıdır. (Hadîs-i şerîf-Dârimî)

Kim Fâtiha’yı ve İhlâs sûresini okursa, sanki o kişi Kur’ân-ı kerîmin üçte birini okumuş (gibi sevap sâhibi) olur. (Hadîs-i şerîf-Metâlib-ül-Aliyye)

Fatiha’nın Bazı Hikmetleri

Şer ve hiddetinden korkulan bir zalimin karşısına çıkmadan 19 adet okunup yüzüne üflendiğinde zalimin zulmü zail olur inş.

Sabah ve akşam okumaya devam edilmesi kişiden uyuşukluk tembellik iş yapmama isteğinin giderilmesine ayrıca ruhani ve cismani hastalıklara şifa vesilesi olur.

Vücudunda ağrısı olan kişi, ağrıyan yerin üzerine elini koyup Fatiha suresini okuyup dua ederse, bi-iznillah kendisine şifa olur

Her sabah namazından sonra 41 kere Fatiha’yı okumayı adet edinene Cenabı hakkın inayetiyle ona ihsan buyrulur.

Fatiha-i Şerife Şifa niyetiyle 7 defa okunursa, tesirini gösterir.

Her kim Fatiha suresini temiz bir kağıda yazar, zemzem su dolu kabın içine koyup içerse, kalbi hastalıklarına ve vesveseye fayda verir. 

Her gün 100 tane Fatiha okumaya devam eden, bütün kötü huylarından kurtulur; duaları kabul olunur, malı-mülkü artar.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi