Manevi Destek Dayanışma

 


Nazarın Şifası Hakkında


Bismillahirrahmanirrahim

İnsanoğlu her geçen vakit yeni yeni şeyleri keşfetmekte ve sorunların çözme yolunda adım atmaktadır. Uzay çalışmaları, tıbbi gelişmeler, ulaşım ve teknolojik imkanlar çoğalmakta. İnsan için gizemli sırlar da yavaş yavaş aydınlanmakta.

Allah, kuluna bir musibet sıkıntı dokundurmak isterse ona zorluk yoktur. Nazar yoluyla insanlara sıkıntı doğrudan dokunmaktadır. Bu sebepler dünyasının bir parçasıdır. Aynı şekilde bu sıkıntıdan kurtulmanın yolunu sağlayacak tedavi yollarını da yaratmıştır.

İnsana nazar değdiğinde Allah’a sığınır dua eder birde Rukye okumak gibi bir tedavi yolu arar. İlim adamlarından bazıları insanların kendini veya aile efradını bir fenalıktan korumak amacıyla yazılı bir şeyler bağlamayı caiz görmüşlerdir. Rukye bir çeşit şifa isteme aracıdır.

Âişe -ra. anha- şöyle demiştir:

كَانَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَأْمُرُنِي أَنْ أَسْتَرْقِيَ مِنْ الْعَيْنِ.  [ متفق عليه ]

“Rasûlullah -sav- bana, (bilen birisine) nazara (göz değmesine) karşı rukye yaptırmamı emretti.” (Buhârî ve Müslim).

Yine başka bir hadiste Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:

اَلْعَيْنُ حَقٌّ، وَلَوْ كَانَ شَيْءٌ سَابَقَ الْقَدَرَ سَبَقَتْهُ الْعَيْنُ، وَإِذَا اسْتُغْسِلْتُمْ فَاغْسِلُوا. 

[ رواه مسلم وأحمد والترمذي وصححه الألباني في السلسلة الصحيحة ]

“Nazar (öz değmesi) haktır. Eğer kaderi geçecek bir şey olsaydı (kaderin vuku bulmasından önce onu yok etmek ve ortadan kaldırmak mümkün olsaydı), onu nazar geçerdi. (Fakat nazar kaderi geçemez.) (Kendisine nazar edilen kimse) sizden, (yüzünüzü, ellerinizi, dirseklerini, dizlerinizi ve ayak parmaklarınızı) yıkamanızı istediği zaman (o azalarınızı) yıkayın.” (Müslim, Ahmed ve Tirmizî rivâyet etmişlerdir. Elbânî de ‘Silsiletu’l-Ehâdîsi’s-Sahîha’da hadisin sahih olduğunu belirtmiştir. Hadis no: 1251).

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi