Manevi Destek Dayanışma

 

İnfitar Suresi Fazilet Ve Sırları

İnfitar Suresi Fazilet Ve Sırları


Bismillahirrahmanirrahim

İnfitar suresi hakkında:

Kur’an-ı Kerim’deki sıralamaya göre 82 suredir. Bu süreye İnfeterat suresi veya el- Münfatıra suresi de denir. Mufassal sureler kısmının 9 grubundaki 4 suredir 19 ayetten oluşmaktadır Mekke’de nazil olmuştur.

İnfitar Suresinin Konusu:

Tekvir Suresi gibi Kıyamet koparken meydana gelecek kainatın değişimini ve önemli günde vuku bulacak olan büyük olayları ele alır. Daha sonra da öldükten sonra dirilme ve haşr gününde itaatkar ve asi kulların durumlarının ne olacağını açıklar.

Geylani Tefsiri İnfitar suresi hakkında:

Ey, ceza gününde Hak Teálâ’nın lütuf ve ihsanını gözleyen Kul! Sana, bu dünya hayatındaki yaratılışına ait işlerini bütünüyle yüce Allah’a havale etmen ve her halde Onun (c) huzurunda bulunman gerekir. Yine sana, ödünç olarak verilen bu dünya hayatın süresince peş peşe gelen devirler hasebince üzerine gelen bütün haller ve oluşlarda nasutiyyetinin gereklerinden soyunman gerekir.

Bu çok tuzak kuran ve aldatıp ihanet eden dünyanın tuzak ve aldatmalarından sakın ha sakın. İbret ve basiret ehliysen bu diyarın ehlinden ibret al ve bu dünyanın üzerinden atlayıp geç. Çünkü bu dünya karar diyarı değildir. Bilakis ibret ve imtihan menzilidir. Ey basiret sahipleri İbret alınız. Geylani Tefsiri 

İnfitar suresinin fazileti ve faydaları:

Kim kıyamet gününe, sanki gözleriyle görüyormuşçasına bakmak isterse, Tekvîr, İnfitar ve İnşikâk sûrelerini okusun. (Hadîs-i şerîf-Tirmizî)

Daha önce rivayet edildiği gibi İmam Ahmed, Abdullah b. Ömer’den Peygamber (s.a.)’in şöyle buyurduğunu rivayet etti: “Kim kıyamete gözle görüyormuş gibi bakmak istiyorsa, Tekvir, İnfitar ve İnşikak surelerini okusun.

Nesai’nin, Buhari ve Müslim’de geçen Cabir’den rivayet ettiği bir ha­diste, Muaz’ın yatsı namazını kıldırırken kıraati uzun tutması üzerine Peygamber (s.a.)’in de şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: “Muazl Sen fit­neye düşürücü müsün? A’lâ, Duha, İnfitar sureleri nerede?”

  • Her murada nail olmak için 21 defa okunur.
  • Her gün okuyan, tövbe etmiş olarak ahirete göçer


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi