Manevi Destek Dayanışma

 

Mutaffifin Suresi Fazilet Ve Sırları

Bismillahirrahmanirrahim

Mutaffifin Suresi Hakkında:

Kur’an-ı Kerim’deki sıralamaya göre 83. suredir. Mufassal sureler kısmının onuncu  grubundaki birinci suredir. Mekke’de nazil olmuştur ve 36 ayettir.


Mutaffifin Suresi Konusu:

Mekke’de inen sureler ile aynı hedefi amaçlamaktadır. İnanç meselelerini ele alır ve amansız düşmanlara karşı İslam davetinden bahseder.

Mutaffifin suresi eksik tartmaktan bahsederek söze başlamaktadır. Sonra sözü kafirlere arkasından iyilere sonra da facirlere gelmekte ve bunların dünyada müminlere karşı tutumlarından, müminlerle onların ahiretteki hallerinden söz edilmektedir. Sure muttakilerden ve kâfirlerden bahsetmektedir.

Ayrıca bu süre kafirlerin bir huyunuda zikrederek söze başlar. Bunlar ahiretten korkmayan ve Hakimler hakimi önünde o korkunç duruşmayı hesaba katmayanlardır. Aynı zamanda eksik ölçme ve tartma kafir ve münafıklara ait bir huydur.

AbdulKadir Geylani  mutaffifin suresi hakkında:

Ey sürekli nefis terbiyesini gözetleyen ve ahlakı süsleyip güzelleştirmeye devam eden Muhammedi! sana, Tevhid şerbetinin saflığını gideren mutlak rezilliklerinden nefsini arındıran ve yine tabiat azgınlığından kaynaklanan imkan alemine ait bütün bağlardan nefsini kurtarman gerekir.

Bunun yanı sıra sana yaratılışının başlangıcında hakikatine tevdi edilen asli fıtratına münasip hal ve güzel ahlak ile o nefsini süslemen gerekir. En nihayet sana Gaflet ve dalalet ehlinden bütünüyle uzaklaşarak yalnızca yüce Allah’a dayanıp güvenmen gerekir.

Gaflet ve dalalet elinin arasına karışmaktan ve onlarla aynı mecliste bulunmaktan sakın ha sakın. Çünkü şer, kötülük ehli bu insanlarla sohbet etmek kalpleri öldürür ve sırra tesir eder, zekanın parlaklığını giderir, Vahdet şerbetinin saflığını giderir, vahşeti arttırır ve en nihayet insana birçok çeşit hüsran ve mahrumiyeti gerektiren nisyanı miras bırakır.

Yüce Allah bizi vakti annesi ile birlikte kalbinin ve ünsiyetin tatlılığını tattırdıklarından eylesin. Geylani Tefsiri s;361


Mutaffifin Suresi’nin Fazileti Ve Yararları 

Kim Mutaffifîn sûresini okursa, kıyâmet günü, sonunda misk kokusu bırakan mühürlenmiş saf bir içecekten Allahü teâlâ ona içirir. (Hadîs-i şerîf-Kâdı Beydâvî Tefsîri)

Her Kim Sıkıntılı ve Stresli Anlarında Mutaffifin Suresini okursa, Yaradanın izniyle sıkıntıları yok olur,

Ticaret kazancın bereketli olması içinde okunabilir.

Ağlayan çocuğu susturmak ve çocuk illetlerine karşı 5 defa okunur.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi