Manevi Destek Dayanışma
İnsan suresi Fazilet Ve Sırları


Bismillahirrahmanirrahim

İnsan suresi hakkında

Kuran-ı Kerim’deki sıralamaya göre 76. Suredir. Mufassal sureler kısmının 7. Grubundaki ikinci ve son suredir. Bu sureye ed-Dehr, el-Ebrar, el-Emac ve Hel Eta suresi de denir.31 ayetten oluşur. Mekke’de nazil olmuştur. 

İnsan Suresi Konusu:

İnsan (Dehr) sûresi, ahiretle ilgili meseleleri ele alır. Özellikle itaatkar, takva sahibi müminlerin ebedilik ve Naim cennetlerindeki ikamet yurdunda elde edecekleri nimetlerden bahseder. Sûrenin havası, işaretleri, üslubu ve çeşitli konularıyla hemen hemen Mekke’de inen surelerin havasının aynıdır.

Geylani Tefsiri İnsan Suresi Hakkında :

Allah’ın iradesini ve işlerini kendisine  kolaylaştırmasını gözetleyen mürid! Allahu Teala seni emelinde muvaffak kılsın. Onları başarmada sana yardım etsin.Burada sana düşen şudur:Kaygılarını bırak!Emel ve temennilerinden yüz çevirmiş olarak, kalbini dünyaya iltifat etmekten arındırır. Ahirete yönel. Haktan gelen esintileri gözle ondan lütuf ve ihsanı ile işlerini sana kolaylaştırılmasını um. Çocukların, arkadaşların, Eşin ve dostunla ilgili olsun, her hal ve vakitte senin hakkında  hayırlı olan şeylerle ilgili olsun, her şeyde hayırlı olana seni muvaffak kılmasını ümit et. Gerek hayvani özelliklerinden kaynaklansın, gerekse başka şekilde olsun, bütün şerleri senden defetmesini bekle.

Kısaca Onu vekil edin. Ona güven onu kefil tut. Zira o senin hakkında hayırlı olanı Senden daha iyi bilir. İşlerini ona havale et ona güvenip tevekkül et. Her şey hakim ve müstean olan Allah teâlâ’nın elindedir.

İnsan suresinin faziletleri ve sırları: 

  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim İnsan suresini (vird olarak) okursa, onun Allah katındaki mükafatı cennet ve ipektir.”

  • 70 defa okuyan kimse, kötü ahlaktan kurtulur. Allah Dostlarının zümresine nail olur, manevi yönden yükselir.

  • Kaza ve belalardan korunmak için 7 kere okunur.

  • Çocuğunun ahlakının güzel olmasını isteyen hamile bir kadın bu süreyi 70 kere Okur 

  • Ahlaki açıdan kendisini düzeltmek isteyenler bu süreyi bolca okurlarsa bundan istifade ederler 

  • Bu süreye okumaya devam eden bedenine takviye gibi olur 

  • Bu sure sinirleri güçlendirir 

  • Merak ve endişeyi teskin eder 

  • Kağıt üzerine yazılıp su ile bozulur içilir ise beden kuvvetlenir zayıflığı izale eder.



Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi