Manevi Destek Dayanışma
Nebe Suresi Fazilet Ve Sırları


Bismillahirrahmanirrahim

Nebe Suresi Hakkında

Kuranı Kerimdeki sıralamaya göre 78. suredir. Mufassal sureler kısmının Sekizinci grubundaki ikinci ve son süredir. Bu sureye ayrıca Amme suresi, Amme Yetesaelune suresi, et-Tesaül suresi, el-Mu’sirat suresi de denir. Mekke’de nazil olmuştur.  Mekkeli ve basılı bilgilere göre ayetlerin sayısı 41 diğer alimlere göre ise 40 ayetten oluşmaktadır. 

Nebe Suresi Konusu

Nebe’ (Amme) suresi Mekke’de inmiştir. Bu sure de kıyamet, öldükten sonra dirilme ve haşr hakkında önemli haber verildiği için buna Nebe’ suresi denir. Surenin ana konusu, müşriklerin öteden beri inkar ede geldikleri “öldükten sonra dirilme” inancını ispat hakkındadır.

Nebe Suresinin Fazileti Ve Yararları

Nebe’ sûresini okuyan, îmânsız gitmekten emin olur. Allahü teâlâ onun rızkını genişletir, kendisine bol mükâfât verir. O kimse ölmeden Cennetteki yerini görür. (Hadîs-i şerîf-Kâdı Beydâvî Tefsîri)

Hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki:

“Amme sûresini okuyan bir kimseye Allahü Teâlâ, kıyâmet günü soğuk cennet şerbeti ikram eder”

“İkindi namazından sonra Nebe sûresini okuyan kimseye Cenâb-ı Hak kıyâmet azabını hafifletir.”

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Nebe Suresini öğreniniz ve öğretiniz. Bu sureyi okuyan kimseye Allah’u Teala kıyamet gününde Kevser şarabından içirir.”

Her sıkıntının yok olması için okunur. Uyku sıkıntı çeken çocuklar için okunursa faydası görülür inş.

Bu sureyi okuyan kişi, hırsız ve kötü insanların kötülüklerine karşı muhafaza edilir. Bu sure herhangi bir şeyin üzerine okunur ve bir yere emanet edilirse, o şey bi-iznillah çalınıp kaybolmaz.

Kutbuddîn İznikî buyurdu ki: “Nebe sûresini güneş doğarken okuyan kimse, bütün âfetlerden emin olur.Melekler onun için istiğfarda bulunur.”

Amme suresini öğrenin (ezberleyin). Kaf suresini, Necm Suresini, Buruc ve Tarık surelerini de öğrenin. Eğer bu surelerde neler bulunduğunu bilseydiniz, bütün meşgul olduğunuz işleri bırakıp yalnızca bunları öğrenmeye çalışırdınız. Bu sureleri okuyarak Allah’a yaklaşırsınız (O’nun rızasını kazanırdınız). Allahu Teala’da, şirk hariç diğer günahlarınızı bağlardı.




Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi