Manevi Destek Dayanışma

 

Nûh Suresi Fazilet Ve Sırları

Nûh Suresi 

Nûh Suresi Hakkında

Kerim’deki  sıralamaya göre 71. suredir. Mufassal sureler kısmının 6. grubundaki üçüncü suredir. Mekke’de inmiştir. 28 ayettir.

Nûh Suresi Konusu

Bu süre Mekke’de nazil olmuştur. Nuh kavminin yeryüzünde kendilerinden hiçbir kimse kalmayacak şekilde son ferdine kadar batırılmasını içeren kıssa zikredilerek bu kavmin yerine onlardan daha iyilerinin getirildiğinin bir delilidir. 

Bu sûrenin durumu da Mekke’de inen ve akaid esasları ile iman temellerinin tespitine önem veren diğer sureler gibidir. Bu sûre, peygamberlerin şeyhi Nuh’un (a.s.) kıssasını, daveti başlamasından Tufan olayının sonuna kadar genişçe ele alır. Yüce Allah bu olayda, Nûh (a.s.)’un kavminden yalanlayanları boğmuştur. İşte bu kıssa sebebiyle bu sûreye “Nûh sûresi” adı verilmiştir. Bu sûrede, Allah’ın dave­tinden sapıp uzaklaşan milletler hakkındaki Yüce Allah’ın kanunu; çeşitli asır ve zamanlarda, peygamberler ile suçluların sonu açıklanmıştır.

Nûh sûresinin Nuzül Sebebi hakkında

Sûrede, Hz. Nuh’un peygamber olarak gönderilişi, kavmini tevhid inancına daveti, onların inkarcılıkta ısrar etmelerini Allah’a arz edişi, Allah’ın bu kavme olan lütuf ve ikramlarına rağmen bunların “Vedd, Suvâ’ Yegûs, Yeûk, Nesr” adlarındaki putlara tapmakta ısrar ettikleri ve günahları yüzünden inmiştir.

Geylani Tefsiri Nûh sûresi Hakkında

Ey beşeri kuvvetlerinin tufanından ve manevi ruhani lezzetlerle lezzetlenmene engel olan hayvani lezzet taşkınlığından nefsini kurtaran Mustafavi şeriatın gemisine binmiş Muhammedi muvahhid! Yapman gereken şudur: Seni şeriatın  sırlarına, hükümlerinin hikmetlerine, emir ve yasaklarının faydalarına götürecek Kamil ve Kamilleştirici mürşidin hİmmet eteğine doğru bir irade ile ve riya kirinden arınmış ve fıtri meyilden ve -vehim ve hayal şeytanlarının ve kötülüğü emreden askerlerinin insani kuvvelerin yapısı üzerindeki  tesir ve tasarrufundan azade olduğu takdirde- yaratılıştan gelen anlayışlıktan alıkoyan gevşeklik ve ahmaklık lekesinden temizlenmiş bir niyetle sarılmalısın. 

Allah bizleri sevdiği ve razı olduğu şeylere muvaffak kılsın. Bidatlara ve hevaya meyletmekten uzaklaştırırsın.

Nûh sûresinin Fazilet Ve Sırları 

Kim Nuh suresini okursa, sanki Nuh’un (as) davetini idrak eden (kabul eden) müminler gibi olur. (Hadîs-i şerîf-Kâdı Beydâvî Tefsîri) 

Nuh Suresini okuyan ayetlerini okuyan kişilere manevi armağanlar verilir. 

Resulullah (Sav) buyurdu ki “Müminlerin kurtuluşu üç şeyledir: Nuh’un duası, İshak’ın duası, ve Muhammed’in şefaati (Allah hepsine salatü selam eylesin).”

Bu sureyi vird haline getiren kimseler, daha dünyada iken cennetteki yerini görmeden vefat etmezler.

Bu sureyi kendisine zulmetmek isteyen kişi için okursa onun şerrinden bi’iznillah korunur.

Hangi maksatla okunursa, bi’iznillah o maksada ulaşır.

Müminlerin bağışlanması ve kafirlerin kahrolmaları için Nuh suresinin 26-27. ayetleri çokça okunmalıdır.

Nuh suresini, bir kere okuyanın düşmanı red ve def olur.

Hangi maksatla okunursa, bi’iznillah o maksada ulaşır.

Okuyanlara verilen sevapların aynısı, dinleyenlere de verilir.

İstiğfar,Bereket, Mal ve Çocuk İsteyenler Nuh Suresi 10-11-12. Ayetleri Okumaya Devam Etsin

Her gün 100 kere okuyabilirsiniz.

7 günde 1000 kere okursunuz inşallah bereket olur.

Düşmana karşı zafer kazanmak için Nuh suresi okunur.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi