Manevi Destek Dayanışma

 

Eşinizle Mutlu Olmak

Eşinizle Mutlu Olmak

Birincisi: Kadınlar şımartılmayı

İkincisi: de sevginin açığa vurmasını severler.

Bu konularda erkek hanımına karşı cimri davranmamalısın. Eğer bu konularda cimrilik edersen hanımımla arasında anlaşmazlık ve sevgisizlik duvarını örmüş olursun.

Üçüncüsü: Kadınlar tavizsiz ve kararlı adamlardan nefret ederler. Zayıf ve yumuşak huylu erkeklerin ise kullanırlar. Bu sıfatlardan her birini erkek uygun yerlerde kullanmalı. Sevginin en adaletlisi budur ve huzur en iyi bunda sağlanır.

Dördüncüsü: Kadınlar kocaları kendilerinde neyden hoşlanırlarsa, kocalarında da o özelliklerin bulunmasından hoşlanırlar. Bu özellikler güzel söz söyleme, hoş görünme, kıyafetin temizliği ve güzel kokuludur. Her halinde bunlara dikkat etmeye özen göster.

Beşincisi: ise ev kadınların krallığıdır. Orada kendini, tahtına oturmuş Kraliçe gibi hisseder. Onun için yaşadığı bu krallığı yıkamaya dikkat edesin onu bu tahtan uzaklaştırmayacaksın  Eğer böyle bir şey yaparsan onun mülkünde onunla mücadele etmiş olursun.

Altıncısı: ise kadın eşini kazanmayı ama kendi ailesini de kaybetmemeyi ister. Dikkat et de onu ailesi ile senin aranda bir seçim yapmak zorunda bırakma. Aksi takdirde Ailesi yerine seni seçse bile üzüntü içinde kalacaktır.

"Dinini tam bilmeyen bir kişi ancak eşine zulmeder. Eşinize karşı merhametli ve sabırlı olun. Allah sizi mükafatlandırsın." Ahmed B. Hanbel

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi