Manevi Destek Dayanışma

 

Hipnotik Etki Oluşturmanın Yolları

Hipnotik Etki Oluşturmanın Yolları

Hipnoz dendiği zaman elinde sarkacı sallayan bir adamın görüntüsü zihninizde canlanabilir. Elindeki sarkacı sallar ve telkinler vermeye başlar. Bu durum karşı tarafın gönüllü istemesiyle yapılan bir hipnoz seansıdır. Bir de karşı tarafın bilinçli haliyle insanlardan etkilenmesi vardır.

İletişimlerde elinizde tuttuğunuz herhangi bir obje görsel olarak karşınızdaki kişinin sizi daha dikkatli dinlemesini ve odaklanmasını sağlar.

Bu nasıl yapılır?

Örneğin yanınızda kalem, çakmak vs. gibi şeyler var. İletişim boyunca elinizde tutmak iyi değildir. Sadece bir konuda telkin vereceğiniz zaman kalemi elinize alın ve göz hizasında tutarak telkin cümlenizi kullanın. Dikkati ve odağı size daha fazla yönelecektir.

Elinizdeki herhangi bir objeyle beraber telkin etmek istediğiniz cümlede gözlerinizi kırpmamak çok önemlidir. Bugün dizilerde farkında olmasanız da önemli sahnelerde oyuncular gözünü kırpmaz. Hint dizilerinde gözler daima ön plandadır fakat birçok sahne konuşmasında göz kırpmazlar. Artık bu duruma Türk dizilerinde de bolca rastlamaktayım. Sahnenin etkisini arttırmak için profesyonelce kullanılan bir yöntemdir.

Rahmetli eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Ulusa Sesleniş konuşmalarındaki elinde tuttuğu kalemi de unutmamak gerekir.

Farklı bir durum ise bugün siyasi veya film afişi olsun göz bebeklerini büyüterek sunarlar. Daha etkileyici bir tarafı vardır.

Elinizdeki göz hizasında tuttuğunuz kalem vs. ve göz kırpmamak insan zihnini daha çok etkileyerek iletişim gücünüzü arttıracaktır.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi