Manevi Destek Dayanışma

 

Özgüvenli Olmak İçin Adım Atın

Bilinçaltı, yapmak istediğiniz bir davranış modelini oluşturabilmeniz için sizden sadece bir eylemde bulunmanızı ister. Kendi kendinize özgüvenli olduğunuza dair ne kadar telkinde bulunsanız da harekete geçmeniz şarttır.

Öncelikle beden dilinizden bahsedelim. Ruhunuzun açılabilmesi için beden dilinizin kesinlikle kapalı olmaması gerekir. Kapalıysa ruhunuzda kapanır, açıksa ruhunuzda açılır. Bir deneyde askerleri ” hazır ol ” pozisyonunda konuşturuyorlar ve kısa süre içinde konuşmaları kesiliyor. Çünkü kapalı beden dili pozisyonları bilinçaltını etkileyerek bilinçli beyine uyumsuzluk mesajı veriyor. Fizyolojik beden diliniz açıksa ruhunuzda açılacaktır. Bu yüzden kolları, ayakları kenetleme gibi durumlarda iletişim kopmaları yaşanır.

Kendinizi ön plana atmak nedir ?

Bilinçaltını alıştırmak için bulunduğunuz ortamlarda bakışların olduğu tarafa yönelmelisiniz. Örneğin bir düğünde herkesin bakış açısı olan sahnede çıkıp oynayın. Bir tiyatro gösterisi başlamadan önce herkesin görüş açısında olan sahne önünden bilerek geçin. Bir bankada sıra beklerken kıyı köşelerde beklemek yerine ön taraflarda, ortalarda bekleyin. Eğitim alıyorsanız katılımcı olun. Kendinizi ön plana attıkça bilinçaltınız bu eyleminize alışacak ve daha rahat hareket edebilmenizi sağlayacaktır. Bu durumu bir alana değil her alana yaymaya çalışın.

Kitap okumak ufkunuzu genişletir. Bol bol kitap okuyorsanız her ortamda daha rahat katılımcı olursunuz. Çünkü söyleyecek bir şeyiniz muhakkak vardır. Bu durumda sizin ön planda görünmenizi sağlar.

Özgüvensiz insanlar en çok bir sevgilisi olduğunda o kişiye karşı özgüvenli görünme çabası içindedir. Bunun için fazlaca efor sarf eder. Kendini zorunlu hisseder. Bu zorunluluk hissini bulunduğunuz her ortamda gösterebilirseniz kısa süre içinde Öz güvenlilik sizin bir davranış modeliniz olur.

Bulunduğu ortamdan kendini sürekli kıyı köşelere saklayan kişiler çekingen ve özgüven eksikliği yaşayan kişilerdir. Onların ruh hali dahi başkaları tarafından orta alanlara çektikçe açılmalar gösterir. Çünkü bilinçli beyni değil bilinçaltı yeni sinaptik bağlantılar oluşturur ve zamanla bu tarz durumlara iç dünyası açılır.

Ortamlarda kendini abartılı olarak göstermek isteyen kişilerde mevcuttur. Bulunduğu ortama abartılı bir kıyafetle gelebilir veya ilginin kendinde olması için hemen ağlamalar gösterebilir. Bu tarz kişiler histerik kişilik bozukluğu yaşayan kimselerdir. İlginin sürekli kendinde olabilmesi için her yolu denerler. Bazen bazı tavırlarından dolayı özgüvenli gördüğünüz kişiler histerik kişilik bozukluğu olabilir.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi