Manevi Destek Dayanışma

 

İnsan Değerli Varlıktır


Bismillahirrahmanirrahim


İnsan, değer verilmesi gereken bir varlıktır. İnsana bahşedilen hayat Onun için ne kadar değerli olduğunu öğrenmesiyle, hayata bakışı ve beklentilerinde o oranda değiştirecektir.

Aynı zamanda insan ilgi gösterilmesi gereken bir varlıktır. İnsan hem cinslerinden ilgi bekleyen bir yapıya sahiptir. Sevginizi onlara hissettirerek değerli olduklarını anlamalarını sağlamak onların hayata tutunma sebebi olacaktır. 

Hayat sevdiklerinizle değer kazanır

Mutlu olmasını istediğimiz insanlara özen gösterir üzerlerine titreriz. Onlarla hayatın her safhasında birlikte olduğumuzu hissettirmek için gayret gösteririz.

Sıkıntılı ve buhranlı günlerde teselli eden bir dost, sevinçli zamanlarda onunla mutluluğunu paylaşan olmak, insana değer verenlerin davranışıdır. Problemler karşısında çökmüş, ruhsal çıkmazlar yaşayan bir insan aradığı çıkışı, insana değer veren, dostça ona yardımcı olmaya çalışan böyle bir ahlaka sahip birinden bulabilir.

İbni Ömer radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Allah’a sığınan kimseyi koruyup himaye ediniz. Allah için isteyene veriniz. Sizi dâvet edenin dâvetine uyunuz. Size iyilik yapana siz de iyilik yapınız. Şayet verecek bir şey bulamazsanız karşılık vermek istediğinizi göstermek üzere kendisine dua ediniz.”  Ebû Dâvûd, Zekât 38; Nesâî, Zekât 72

Bir hikaye:

Karkas halinde bir inşaatın en üst katına çıkmış intihar etmek üzere olan bir insan, bir de aşağıda toplanmış elinde son model Android telefonlarıyla görüntü almaya çalışan insanları hayal edin.. 

Aşağıdakiler ne zaman atlayacak, atlayamaz gibi konuşmalar yaparak ne kadar ciddiyetsiz olduklarını gösterirler. Bir de intihara kalkışan kişinin yanına çıkmış, Ona yaklaşma çalışan, onu anlamaya çalışan, sıkıntısının ne olduğunu hissedip ona yardımcı olmayı kendine görev gören kişiyi düşünün.

İşte dostlar! dostça uzanan bir el insanı uçurumun kenarından alır. Toplum ne kadar duyarsız olursa olsun, ister sağlıklı olsun isterse sakat olsun, insan değerlidir ve ona değer verilmeye layıktır.

 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi