Manevi Destek Dayanışma

 

Yeniden Hedef Belirlemek


Bismillahirrahmanirrahim

İnsan Hayatının Sıkıntılı Oluşu :

İnsan hayatı boyunca bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kalır. Her insanın yaşadığı bu hayata dair bir hikayesi vardır. Çoğu insan kendi derdini daha büyük görür. Aslında insanların tümü büyük küçük birçok sorunla boğuşur. Bu dünyada sadece sıkıntılı olan biz değiliz.

Yakın çevremizde sıkıntıları olan insanlar görürüz. Kimi sakattır, kiminin hiç işi düzgün gitmemiş ve iflas etmiştir, kimisi eşinden boşanmış ve ailenin her bir ferdi bir tarafa savrulmuştur. Mahallemizin sevilen insanın bir hastalıktan dolayı vefat ettiğini okunan sela’dan işitiyor ve üzülüyoruz. 

Dostlar!  hayat devam ediyor bunlar yaşamın gerçekleri.

Gelecek Planlarının Yıkılması:

Hepimizin geleceğe dair planları vardır. Bu planladıklarımız gerçekleşmesi için azimle ve istekle çalışırız. Muhakkak sizinde benim gibi gelecek için bir planınız vardır. Benim planımın gerçekleşmesi için herkes gibi belirlediğim bir takvimim var. “Evdeki hesap çarşıya uymaz” der atalarımız. Planladığım her şey birden, hayatımın akışı gibi değişti. 

Örneğin; Kovid-19 virüs tehdidi tüm sosyal hayatımızı bitirdiği gibi ekonomiyi felç etti ayrıca bizi ölüm korkusuyla evlere mahkum etti. Planlarımıza ne oldu dersiniz acaba.

Geleceğimiz İçin Tedbirler Almak:

Yaşayacağımız sıkıntının türü ne olursa olsun, ağzımızdan dökülecek kelimelerle isyana boğulmadan çözümler aramalıyız. Geleceğimizi birlikte yaşadığımız toplumla şekillendireceğimiz için ‘ben’ değil ‘biz’  ilkesi ile birlikte hareket edilmeli. Bu ülkenin geleceği aynı zamanda toplumun ve fertlerinde geleceğidir. Gelecek için gerekli tedbirleri almalı, gelişen yeni yaşam şeklini iyi görmeli, kendimizi hazırlayıp hedeflerimizi belirlemeliyiz. 

Hedefleri Belirlemek :

İnsan genelde istemediği şeyleri söyler ve onlarla meşgul olur. Aslında kişi ne istediğini netleştirirse ilk adımı atmış olur. Unutulmamalı ki problemlere odaklanan kişi problemi daha büyütecektir. Ben hasta olmak istemiyorum, fakir olmak istemiyorum gibi yanaşım sergilemek bir problemdir. Öyleyse hedefimizi düşünelim.

Çözüm hedefimize ulaşmak için ne yapabiliriz onları ilk önce yazalım:

1- Ulaşmak istediğiniz bir hedefiniz var mı? 

2- Varsa bu hedef nedir?

3- Mesela hedefinize ulaştığınızı düşünün?

4- Ne hissediyorsunuz?

Hedefe Ulaşmak konusu ile ilgili yazımız hazırlanmaktadır…

Hayal kırıklığına uğramayınız. Şimdi depresyona kapılma zamanı değil, yeniden inançla başlama zamanıdır. Allah’a iman ve teslimiyet içinde bir yaşam hayata aşk katmaktır. Manevi destek dayanışma sayfamızın manevi destek kategorisinde kişisel gelişim, yol arkadaşlığı, ruhsal terapi vb. yazılar, Allah nasip ederse inş. devamlı olacaktır.

 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi