Manevi Destek Dayanışma
İnsanları Yavaş Yavaş Değiştirirseniz Bunu Fark Etmezler

İnsanları yavaş yavaş değiştirirseniz bunu fark etmezler

İnsanlar bir anda değişirlerse orada beyin yıkama söz konusu olabilir. Yavaş yavaş değiştirirseniz bu değişimi fark etmez ve kendi isteğiyle yaptığını düşünür.

Bilinçaltı bulunduğu kalıptan beyin yıkama olmadıkça çıkmak istemez. Çıkması için biraz zaman ister ve yavaş hareket etmesi gerekir. Herhangi bir konu’da değişim gerekiyorsa kapıyı yavaş ve daha az sesle çalmalısınız.

Bilinçaltına öncelikle asıl konudan çok “değişim” kavramını sevdirmelisiniz. Bilinçli beyin “değişim” kavramına açık hale getirilmelidir.

Örneğin birini herhangi bir konuda değiştirmek isterseniz, öncelikle o kişinin bilinçaltını ” değişim ” kavramını sevdirmekle başlayabilirsiniz.

Bu nasıl olur ?

Asıl konuya gelmeden önce değişim kavramını bilinçaltına sevdirebilmek için örneğin onun kişisel eşya veya araba gibi kendine ait şeylerin daha iyisiyle değiştirebilseydi bunun daha güzel olabileceğinin bilincine vardırılır. Onun red etmeyeceği kavramlar sunulur. Bu kavramlarda ise saçını, sakalını, giyimini şu şekilde değiştirirsen daha güzel olur, gibi basit telkinler de yer alabilir.

Basit telkinler bilinçaltının sinaptik bağlantılarını tazelemek ve canlandır-mak için ara ara telkinlerle tekrar hazır hale getirilebilir.

Amaç ise o kişinin ruh halini olumlu telkinlerle hazırlayarak ” değişim ” kavramı için hazır hale getirmek ve sonrasında asıl değişim olması gereken konuya daha sıcak bakmasını sağlamaktır. Bir an’da değişim isteği bilinç-altının tepkisel olarak direnç göstereceği bir kavramdır. Bu yüzden yavaş yavaş değişim yapmak gerekir.

Bugün ülkeler toplumları değiştirmek istediği bir konu üzerinde medya aracılığıyla farklı program veya dizileri kullanarak o konuyu bunların içine katar ve bilinçaltının yavaş yavaş benimsemesini sağlar.

Değişim için öncelikle ” değişimi ” sevdirmek en etkili yöntemdir.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi