Manevi Destek Dayanışma

 

Kendi Filminizin Aktörü Olmak İster Misiniz?

Kendi Filminizin Aktörü Olmak İster Misiniz?

Bazı insanlar filmde gördükleri bir hayat tarzını kendi hayatlarında görmek isterler. Baştan söyleyelim vakit geçirmek için seyrettiğiniz o kurgulanmış bir senaryonun filmdir. Gerçekçi olmak gerekir bu tarz bir arzunuzun olmasına imkanı yoktur. Hayal kurun ama Hayalperest olmayın.

Kendi hayat filminizin başrol oyuncususunuz. Bu filmde sizinle birlikte oynayan yardımcı aktörler, Karakter oyuncuları, figüranlar ile doludur. Peki hayatınızın nasıl bir film olmasını istersiniz diye soru sorsak ne cevap verirdiniz. Filmin kategorisini netleştirmek istiyorsak ilk önce hayatımızdaki değerleri tekrar gözden geçirmemiz gerekir. Ortaya çıkan değerler ile sahip olmak istediğimiz hayat değerleri arasındaki kopukluk veya uyuşmazlıkların ne derece olduğunu görmemiz gerekir.

Değerleri gözden geçirdiğimiz zaman ortaya bir kopukluk çıkıyorsa ve hayal ettiklerimizin dışında bir değerle karşı karşıya kalırsak bu şu demektir. Arzu ettiğimiz hayat filmini oynamak zor olacaktır. Dram, aksiyon, belgesel, macera, bilim kurgu, fantastik vb.  

Farklarımızın neler olduğunu fark etmemiz gerekir. Aman deyip üstüne basıp geçmemiz birçok şeyi kaçırmamız demektir. Öyleyse şu üç soruyu soralım ve cevaplayıp devam edelim: 

1- Hayattan ne istiyorsun? 

2- Hayalleriniz nelerdir ? 

3- Bu arzuladığın filmin sonunun nasıl bitmesini istiyorsun.

Baştan söyleyeyim bunlara cevap vermek de zorlanabilirsiniz. Ayrıca yazılanların gerçekleşme imkanı da vardır unutmayın. Hiçbir şey nasip edecek olan için zor değildir.

Hayallerin gerçekleşmesi için yazın. Yazın ki istekleriniz ve hayalleriniz netleşsin. Yaz ki filmin sonu istediğiniz gibi bitsin.

Hayallerinizin neler olduğunu belki de bilmiyor olabilirsin. Hayal kurmanın sizin için tuzlu bir maliyet getireceğini düşünüyor ve hayal kurmanın kendini kandırmak olduğunun kanaatine sahip olabilirsin. Aslında kalemi eline alıp yazmaya başlarsanız bir bakacaksınız ki, hayalleriniz size kendisini göstermeye başlayacak.

Bu yazıyı buraya kadar okumuş iseniz çok iyi bir gelişme, ikna olmak ve hayallerinizi yazmak istiyorsunuz demektir. Haydi yaz bakalım, Sen değerli bir insansın. Hayallerini maddi boyutla kısıtlamamalısın, imkansızlıklar hayallerinizi engelleyip baltalamasın. Ortaya koyacağınız hayallerle, aynı zamanda kendinizi ifade etmiş olacaksınız.

Değersiz insanlar kendileri için emek vermeleri gerektiğini asla düşünmezler.

Kendinize değer vererek bu yazıya karşılık verdiğiniz ve hayallerinizi yazdığınız için teşekkür ederiz. Dileriz istediğiniz gibi bir hayat filmi yaşarsınız…

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi