Manevi Destek Dayanışma

 

Mide Ülseri İçin Bitkisel Tedavi Terkipleri

Mide Ülseri İçin Bitkisel Tedavi Terkipleri

Besinlerin midede hazm olması için, safra kesesi hidroklorik asit salgılar. Bu asit mide duvarlarını delecek kadar güçlüdür. Bunu önlemek için rabbimiz midemize otomatik sistem kurmuş, hidroklorik asitten önce mukus adlı bir madde salgılanıyor. Bu mide duvarlarını kaplayıp, mide duvarlarının delinmesini önlüyor.

Önceki başlıklarda bazı hastalıkların kaynağı olarak mideyi göstermiş ve sünnet üzere yemek yemeyi tavsiye etmiştik. İnsan midesini ve sistemini, yaratanımız, Peygamberleri (Sav) vasıtasıyla hangi gıdalarla çalışacağını öğretmiştir. Ayakta, gelişi güzel abur-cubur ne bulursa yeme tarzı safra salgısında düzensizliğe yol açtığı için; mide ekşimesi, gastrit ve ülser başlamıştır.

Ülserin en önemli sebebi düzensiz beslenme sonucu oluşan mide asididir. Hemen hemen her asit düzensizliği olan kişide mide ülseri ya da gastrit bulunur. Hastalıklar irsi değildir. Fakat irsi olarak bazı organlar zayıflar. Stres sonucu ilk arızalanan organ midedir. Onun için mide rahatsızlıklarının ikinci sebebi strestir. Son zamanlarda yapılan araştırmalarda mide asidi olmayanlarda da mide ülseri olduğu tespit edilmiştir. Bunun sebebinin ülser yapan bir mikrop olduğu görülmüştür. Ülserin üçüncü sebebi mikrobiktir.

Perhiz: 

Midenin ph ortalaması 4 olduğu belirtilmiştir. Fazla asitli ve az ph’lı gıdalardan kaçınmalıdır. Aç karnına cola ve gazoz türleri kesinlikle içilmemeli, normalde de çok az içilmelidir. Zeytin, susam, domates, kızartma, konserve, limon, hamur işleri. yağlılar, aç ve tuzlular, bayat çay, kahve, sigara, alkol alınmamalı.

Bitkilerle tedavi 

Mide duvarını sıvayıp koruyan mukus adlı maddeye benzer gıdalar yensin ki, mide tabaklanıp asitle irtibatı kesilsin.

  • Salçasız, bamya yemeği bol, bol yenir.
  • 200 gr. keten tohumu, 100 gr çörek otu öğütülüp balla macun yapılarak günde 3 kere aç iken 1’er şeker kaşığı yenmeye devam edilir.
  • 200 gr. çam sakızı, 100 gr. Altun damla sakızı öğütülüp 1 kg. balla tatlandırılarak günde 3 kere 1’er tatlı kaşığı aç iken yenmeye devam edilir.
  • Mide asidini düzenleyici çaylar içilir.
  • Okaliptüs yaprağı, ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir.
  • Kantaron, civanperçemi, az pelin otu karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içmeye devam edilir. Acıdır. Hem mikrop öldürür, hem mide asidini regüle eder, çok kıymetlidir,
Mide hastaları stresli olduğundan, önce stres yok edilmelidir.

 Karabaş otu, ⅓  oğul otu karışımı ıhlamur gibi kaynatılarak, balla tatlandırılıp günde 3 su bardağı içmeye devam edilir. Hem stresi yok eder, hem kalp atışlarını düzenler, hem mikrop öldürür, hem ağrı dindirir.

  • Söğüt yaprakları ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içmeye devam edilir
  • Ihlamur kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Stresi önler, hazmı kolaylaştırır.
  • Sarımsak yenmeye devam edilir. Stresi önler mikrop öldürür.
  • Kekik, misvak, çörek otu, sinameki karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3 su bardağı içmeye devam edilir.
  • ⅔  halis zeytinyağına,   halis sirke ilave edilip ekmekle yenmeye devam edilir. Hazmı kolaylaştırır, mikrop öldürür.
  • Elma, hurma, patates haşlaması, havuç, incir, salatalık, armut, ayva, lahana yenmeye devam edilir.

Bu zikrettiğimiz maddelerin hepsi, ya da 3’ü, sebebi ortadan kaldıracak kürlerdendir. Her biri uygulanır, perhiz de yapılırsa, kısa sürede mide rahatsızlıklarından kurtulursunuz. Bağırsaklarda görülen iltihap ve yaralar (Kolit) içinde Mide ülserinde uygulanan bitkisel tedavi kürleri aynen uygulanır.

Şifa, Allah’tandır.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi