Manevi Destek Dayanışma

 

Karga otu

Karga otu 

Genel bağlamda ülserli alanlarda etki gösteren karga otu, çuha çiçeğigiller ailesine mensuptur. 50 ile 100 cm. arasında  boyları bulunabilir. Karga otu genelde nemli yerleri sevmektedir. Ormanların iç kısımlarını tercih etmektedir. Karga otunun kırmızı ve pembe çiçekleri bulunmakta olup, toplanması genellikle haziran ve ağustos aylarında yapılmaktadır. Birçok türü bulunan karga otunun ençok Lysimachia atropurpurea, Lysimachia mummularia veLysimachia vulgaris gibi türleri sıklıkla kullanımı tercih edilenler arasındadır.

Tıbbi ürünlerin yanı sıra bazen alternatif ürünler de şifa bulmak için son derece yeterli olabiliyor. Doğada bulunan ve adını dahi bilmediğimiz bazı bitkiler hastalıklara karşı koruma sağlama konusunda bir numaradır. Nemli yerleri seven ve genellikle ormanlık alanlarda yetişen kırmızı ve pembe renkli karga otu, faydaları ile karşımıza çıkmaktadır.

Karga Otunun İçinde Bulunan Maddeler:

*Saponin *Primverase *Sililik asit *Sümüksü Madde *Tanen *Potasyum 

Karga Otunun Faydaları Nelerdir:

-İshali önler.

-Yaralara iyi gelir. Kaynatıldıktan sonra elde edilen lapası yaraların üzerinde kullanılır. Bu sayede yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

-Basur(hemoroit) için şifalı bir bitkidir. Şifalı olabilmesi için kaynatılıp suyu ile pansuman yapılmalıdır.

-Ateş düşürücüdür.

-Balgam sökücüdür. Deve tabanı ile karga otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir 

-Ağız içi yaralar için tercih edilen bir bitkidir. Bunun için balla tatlandırılarak ağızda gargara yapılabilir.

Karga otunun yan tesiri

Normal şartlarda herhangi bir yan tesiri yoktur. Aşırı tüketilmesi  halinde birçok bitki de olduğu gibi karga otunun da çeşitli yan etkilere sebep olabilir. Bu sebeple her zaman bilinçli bir kullanım gerçekleştirmeliyiz.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi