Manevi Destek Dayanışma

 

El-Azim Esması


El-Azim Esması

EL-AZİM Esmasının Fazileti ve Faydaları

Büyüklüğünün sınırı, emsali, ölçüsü olmayan, kendisine büyük ümitler beslenen. Bütün noksan sıfatlardan münezzeh ve mukaddes, her şeyden ulu, herkesten yüce, şanı büyük, azametli. 

Allah Teala, mutlak güç sahibidir ve hiçbir şey O’nu güçsüz kılıp aciz düşüremez. Karşı  çıkılıp mağlup edilemez. O gerçek büyüktür. Bu ismin başkaları için kullanılması mecazi anlamdadır. Hakiki büyüklük Allah’a mahsustur.

O, her büyükten daha büyüktür. Hiçbir akıl, O’nun büyüklüğün kavrayamaz. Yaratılanların tümünün ilmi toplansa bu ilimler sınırlı ve sonludur. Akılların, sonsuz nurunu kavramaktan aciz kaldığı, anlayışların izzetinin aydınlığında kaybolduğu Allah ne yücedir. Bütün her şey Allah’ın yüceliğine, büyüklüğüne ve kemaline göre bir hiç gibidir. O’nun azametinin başlangıcı, yüceliğinin sonu yoktur.

Allah bütün mükemmel ve eksiksiz sıfatlara sahiptir. Bu yönüyle O’nun herhangi bir eksiği ve kusuru yoktur. O en büyük en mükemmel ve en geniş olandır. Her şeyi bilen, her şeye gücü yeten, ululuk ve yücelik sahibidir. 

Allah’ın azametini tefekkür eden insan; O’nun büyüklüğü karşısında gafletten kurtulur, imanı kuvvetlenir; acz ve kusurlarını anlar. Alemin düzenliliğini, yaratılış gayesini, verilen nimet ve güzellikleri, dünyanın geçiciliğini, süt veren hayvanlardaki icazı, gece ve gündüzün dönüşümünü düşünen insan, Allah’u Tealâ’nın sonsuz ihsanlarıyla kullarını nasıl donattığı karşısında O’nun büyüklüğünü idrak eder.

Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: “Allah Teâla hazretleri şöyle dedi: “Büyüklük benim örtümdür, ululuk da elbisemdir. Kim bu iki şeyde benimle çekişirse ona azap veririm.”

El Azim İsm-i Şerifi Ve Kur’an Ayetleri :

1-) “ Allah, O’ndan başka tanrı olmayan, kendisini uyuklama ve uyku tutmayan, diri, her an yarattıklarını gözetip durandır. Göklerde olan ve yerde olan ancak O’nundur. O’nun izni olmadan katında şefaat edecek kimdir? Onların işlediklerini ve işleyeceklerini bilir, dilediğinden başka ilminden hiçbir şeyi kavrayamazlar. Hükümranlığı gökleri ve yeri kaplamıştır, onların gözetilmesi O’na ağır gelmez. O yücedir, büyüktür.” Bakara: 255

2-) “Göklerde olanlar da, yerde olanlar da O’nundur. O, çok yücedir ve büyüktür.” Şura: 4

3-) “Öyleyse çok büyük Rabbinin adını tesbih et.” Vakıa: 74

4-) “Öyleyse çok büyük Rabbinin adını tesbih et.”  Vakıa: 96

5-) “Öyleyse çok büyük olan Rabbinin adını tesbih et.” Hakka: 52

El- Azim Esması Fazileti ve Faydaları :

İnsanları ikna etme kabiliyetinin artmasını sağlamak için el- Azim esması çekilir.

Her gün 1020 kere ” Ya Azîm celle celâlühû ” dedikten sonra dua edenin maksadı hasıl olur.

Her kim bu ismi şerifi kalbi ile çok zikrederse, halk arasında aziz ve keremli olur.

Birinin kulağına birşey kaçtığında Ya Aliy ya Azim ya Halim ya Azim Esmaları okunduğunda kulaktaki dışarı çıkar. 

Her gün 100 kere ” Ya Azîm celle celâlühû ” ism-i şerifini okumaya devam ederse yaşıtları arasında değeri ve saygınlığı artar.

Hasta olan birinin 1020 kere ” Ya Azîm celle celâlühû ” ismi şerifi okursa eceli gelmemişse şifa bulur.

Herhangi bir idareciden ve zalim kişiden korkan El-Azim ism-i şerifini “Ya Azim Celle Celalühü” diyerek 12 kere okur ve sonra kendi nefsine üflerse; o kişiden emin olur, lütuf bulur.

Sabah namazından sonra (1024) defa El-Azim esmasını zikredenler huzur ve mutluluk, yüksek makam ve mevki elde ederler. Kısa zamanda emsalleri arasında fark edilir hale gelirler. 

Usulüne uygun zikredenleri Cenab-ı Hak, korkup çekindiği şeylerden koruyup kurtarır. 

Gümüş bir yüzük üzerine yazıp parmağında taşıyan ve devamlı olarak bu mübarek ismi zikreden kimsenin istediği şeyleri Allah verir. Kadri kıymetli olur.

Kişi; ihlasla “Yâ Azim” esmasını zikredip sonunda  “Ya Azim Celle Celalühü” ile bitirir ve bu zikre devamlı olursa tecellisine nail olur. İzzet ve şerefe de kavuşmuş olur. Biiznillah. Korkulardan emin olmuş olur. umduklarını ihsan eder.

El-Azîm Esmasının Ebced Değeri, Zikir Sayısı, Zikir Günü Ve Zikir Saati :

Ebced değeri ve zikir sayısı ; 1020

Zikir günü ; Çarşamba

Zikir saati ; Utarit (Güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında gece yarısı.)

Vücut haritasındaki yeri : Yemek borusu.

Gezegeni : Merkür

Hangi burç üzerinde etkili : Aslan



Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi