Manevi Destek Dayanışma

 

Pıtrak (Dulavrat) Otunun Şifası

Pıtrak (Dulavrat) Otunun Şifası 

Lappa Oficinalis – Güzelavrat otu 

Pıtrak (Dulavrat) Otu Hakkında Botanik Bilgi 

Kafkaslarda ve Anadolu’da yaygın olan bitki bileşikgiller familyasındandır. Yol kenarlarında, işlenmeyen alanlarda, taşlık yerlerde, ark, yol ve dere kenarlarında, harabeliklerde, orman aralıklarında olmak üzere ülkemizin hemen her tarafında yetişen çok yıllık dayanıklı otsu bitkidir.  30-60 cm. kadar boylanabilir. Dallara ayrılan dik bir gövdesi, iri yaprakları, Bitki, Haziran-Temmuz aylarında parlak morumsu ya da kırmızı çiçekler açar. Çiçek, bir evciklidir. Meyvesi, Ağustos-Eylül aylarında olgunlaşır. Yapraklarının altı tüylü, damarlı ve beyaz renklidir. Çiçek yakınındaki yaprakları daha küçük olur. 

Pıtrak otunun İçindekiler

Polysakarid – Protein – Uçan yağ – Polymitin – Sitosterin – Stigmaster – Arktin Glikoziti

Pıtrak otunun Şifası

. Yaprakları ve pıtrağı kaynatılıp saçlar sık sık yıkanır saçları Besler bakterileri öldürür saç dökülmesini önler

Pıtrak otunun iyi bir antiseptik özelliği vardır kaynatılıp sirke ile ve kaynatılabilir sivilceli ve iltihaplı yaralara sık sık pansuman yapılır vücudun her tarafı yaralı ise küvete pıtrak otu suyu dökülüp içinde günde bir veya iki kere bir saat durursa sivilce iltihaplı yaralara iyi gelir.

. Pıtrak(Dulavrat)otu yaprağı ve pıtrağı, su ve zeytinyağı içinde kaynatılıp sakalların çatallanan yerleri tıraş edilir, bu yağ ile sakallar her gün yağlanırsa sakallar çatallaşmasını önler.

. Pıtrak(Dulavrat)otu yaprağı ve pıtrağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir ise mide ülserine ne iyi gelir. 

. Pıtrak(Dulavrat)otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse idrar söktürücüdür. 

. Pıtrak(Dulavrat)otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse mesane ve böbrek kumlarını döker. 

. Pıtrak(Dulavrat)otu kaynatılıp suyunda ayaklar bekletilirse Romatizmaya iyi gelir. 

. Pıtrak(Dulavrat)otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse terletici ve kanı temizleyici olur.

. Pıtrak(Dulavrat)otu cilt rahatsızlıklarına haricen kullanılırsa iyi neticeler verir. Bitkinin yapraklarıyla yara lapası hazırlanır. Şikayet edilen yerlere lapa dıştan uygulanır. Ancak sedef hastalığı ve egzamada tedaviye iyileşme belirtileri görülene değin, uzun süre devam edilmelidir.

. Pıtrak(Dulavrat)otu Vücudu Toksinlerden Temizler

. Pıtrak(Dulavrat)otu İçeriğindeki bol miktarda C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Organlarınızın sağlıklı bir şekilde görevlerini yerine getirmesine yardımcı eder. Bağışıklık ve sindirim sistemine iyi gelir

. Pıtrak(Dulavrat)otu İltihap ve Alerjileri Önler

Pıtrak(Dulavrat)otunun Kullanım Şekli 

1 tatlı kaşığı kurumuş kökü 1 bardak suya katılır. Su kaynayıncaya kadar beklenir, daha sonra ateş kısılır, ısıtma 10-15 dakika daha sürdürülerek hazırlanan çaydan  günde üç kez birer bardak içilir. 

Tavsiye 

Dahilen uzun süre kullanılmaması gerekir. 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi