Manevi Destek Dayanışma

 

Boldo Bitkisinin Faydaları

Boldo Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Boldo bitkisi faydaları oldukça fazla olup bu nedenle yaygın olarak tüketilmektedir. Karaciğeri detoksize etmesi ve safra taşlarını yok ederek safra kesesinin sağlığını desteklemeye yardımcı olması en bilinen faydalarıdır. Boldo bitkisi tüketiminin kilo vermeye yardımcı olma özelliği bulunur ve etkili bir antiseptiktir. 

Boldo Bitkisi Özellikleri Nelerdir?

Genel olarak Güney Amerika nın Şili bölgesinde yetişen bitkinin en önemli özelliği kendiliğinden yetişmektedir. Şili’nin yük dağlarında özellikle nisan ve mayıs aylarında kendiliğinden yetişen Boldo bitkisi yaprakları sonbahar aylarında toplanır ve kurutulur.

Boldo bitkisi içerisinde bulunan maddeler vücut için oldukça yararlı olup, sağlığı destekleyici, besleyici ve ağrı gidericidir. Boldo bitkisinin içeriğinde 4 ayrı madde bulunmaktadır. Boldo bitkisinin içerisinde bulunan maddeler;

---- Tanin - Boldin - Eterik yağ - Boldoglusin

Boldo Çayının Uygun Dozlarda kullanıldığında Faydaları

- Antioksidan içeriği sebebi ile zararlı etkilerden korur.
- Karaciğer sağlığını destekleyerek safra salgılarının düzenlenmesinde yardımcı olur.
Sindirimi kolaylaştıran özelliği ile mide ve bağırsak sağlığını korumaya yardımcı olur. Mide ve bağırsak şikâyetlerini önler.
- Gaz ve şişkinliklere karşı rahatlama sağlar ve kabızlığa karşı doğal bir çözücü görevi yapar.
- Etkili bir kramp çözücü özelliği vardır.
- Romatizma ağrılarına iyi gelir. Boldo yaprağı kaynatılarak ayak banyosu yapılır. Bu çay balla tatlandırılarak içilir.
- Gastrite bağlı mide ağrılarını azaltır. Bunun için boldo yaprağı, kekik ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.

Boldo Bitkisinin Yan Etkileri Ve Zararları Nelerdir?

Boldo çayı olarak tüketilen bitkinin uygun dozlarda tüketilmesi güvenli olarak bilinmektedir. Düşük dozlarda tüketimi yapılan Boldo çayının yan etkileri nadiren görülür. Boldo çayının günlük tüketimleri aşırı olarak yapılırsa faydalarından çok zarar vermeye başlar ve zehirli olabilir. 

- Merkezi sinir sistemine zarar verir.

- Kulak çınlamalarına sebep olur.

- Görme bozukluklarına sebep olur.

- Kişilerde dengede kalamama ve aptallaşma gibi rahatsızlıklar meydana gelir.

- Çok uzun süre aşırı kullanımlarda kişilerin renk ve sesleri karıştırmalarına ve konuşmalarda anormaller yaşanmasına sebep olur.

Uygun dozlarda tüketilen Boldo çaylarının kullanımı güvenli olmaktadır.

Boldo Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kurutulmuş olan Boldo bitkisi yaprakları ufalanarak çay olarak tüketilmektedir. Boldo bitkisinin tüketimi yaygın olarak çay şeklinde yapılırken baharat olarak da tüketimi yapılmaktadır. Uzun sürede ve çok miktarda tüketiminin sakıncalı olduğu bilinen Boldo çayı birkaç yöntem ile hazırlanabilir.

Kaynatılıp yaprakları süzülerek içilen Boldo çayının taze yapraklardan hazırlanması daha etkili sonuç vermektedir. Poşetler halinde marketlerde bulunan boldo çayını evde hazırlayarak Boldo bitkisi fiyatını daha uygun hale getirerek yüksek kaliteli çay elde etmek mümkün olmaktadır.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi