Manevi Destek Dayanışma

 

Manevi Bakım Nedir ?

Manevi Bakım Nedir ?

İlk insan ve ilk inanç sisteminden itibaren manevi bakım vardı diyebiliriz. Çünkü insanın olduğu yerde onun ihtiyaçlarına ve sorunlarına dair geliştirilmiş çözümler olmuştur. Eski zamanlarda bu alan, daha çok kürsülerden verilen telkinler şeklinde karşımıza çıkıyor. İnsanlara topluluklar hâlinde vaaz edilerek onlara bir şeyleri yapıp bir şeyleri yapmamaları gerektiği söyleniyordu. Fakat çağımız insanı, bireyselleşmenin etkisiyle kalabalıklar içinde yalnızlık çekmektedir. Kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması, teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızda ilerlemesi üzülerek belirtmek gerekir ki insana yalnızlığı hediye etmiştir.

Dinî-manevi bakımda insanın bu dünya ile birlikte ahiret hayatına müteallik hususlarda da mutluluğu esas alınır. Öyleyse hayatımız boyunca cismen nasıl bakım yapıyorsak, sadece ihtiyaç hâliyle sınırlı kalmaksızın manevi olarak da bakımımızı yapmak zorundayız. Elbette manevi bakım insanın ihtiyacı olduğu için ortaya çıkmıştır. Lakin günümüzde bana soracak olursanız sadece ihtiyacı olanlara değil tüm insanlara düzenli bir biçimde manevi bakım hizmeti sunulmalıdır. İnsanların iç dünyasına girip onlarla hemhâl olmak gerektiğini düşünüyorum. Sorun çıkmadan önce gerekli tedbirleri alabilmek, sorunla karşılaştığında ise onunla baş edebilmeyi sağlamak ancak ön manevi bakım sayesinde gerçekleşir. Bundan dolayı her insan aslında manevi bakıma muhtaçtır

 İnsanlar üzerinde oluşan olumsuz ve kendini kötü hissettiren enerjilerin varlığı araştırılmaktadır. Bazı durumlarda da bu kişiler üzerinde büyü olup olmadığının anlaşılması için de bakım uygulaması yapılmaktadır. Özellikle kötü enerjilerin etkisi altında olduğunu düşünen kişiler bakım uygulamasının yapılması ile bu olumsuz enerjilerden kurtulmaktadır. Farkında olmadan girdikleri olumsuz etkilerin ortaya çıkarılması için bakım uygulaması önem arz etmektedir. Farklı durumlar için bakım uygulaması yapılmaktadır. Burada önemli olan ne için ve ne niyetle bakım uygulamasına başvurulacağıdır.

Bakım uygulamaları niyete göre yapılmaktadır. Üzerinizdeki olumsuz enerjinin kaynağı ya da büyü olup olmaması konusunda bilgi almak için bakım uygulaması yapılabilmektedir. Bakım uygulaması nasıl gerçekleşir konusu da bu aşamada anlam kazanmaktadır. Bakım uygulamasının gerçekleşmesi aşamasında en önemli etken süredir. Her uygulamada olduğu gibi bu uygulama esnasında da zaman önem arz etmektedir. Bakım yapılmasının ardından sabırlı bir şekilde beklemesi gerekmektedir.

Bakım uygulaması yapılmasının temelinde insanlar üzerinde büyü ya da kötü enerjilerin olup olmadığını araştırmak bulmaktır. Bakım için gerekli bilgiler kendi isim soy ismi anne ismi ve tam bir doğum tarihi önemli husus burada ismi ezanla kulağına okunmuş olan isimler net olmalıdır.

Dolaysısıyla oluşan ağırlık ve büyü hissinin ortadan kaldırılması için işlem yapılması gerekliliğini doğurmaktadır. Bakımı gerçekleştiren medyum hocalar sizde var olduğunu düşündüğü büyü ve olumsuz enerjilerin tespitini yapmaktadır. Eğer böyle bir durum belirmişse büyünün bozulması yoluna gidilmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken konu ise bakım işleminin doğru bir şekilde yapılmasıdır. Aksi takdirde yanlış sonuçlar doğuracaktır.

Bakım sonrasındaki süreçte kişilere verilen uygulamaların duaların tavsiyelerin aksatmadan yapılması ve ibadetlerini aksatmadan yapması Allah cc kulluk vazifelerini yerine getirmesi gibi hususlara dikkat etmesi gerekiyor.

Şu hususada dikkat etmesi gerekiyor bakım yapan ve büyülere müdahale eden kişi değildir şifayı veren sadece vesile olandır .Şifayıda rahatlığıda veren tek gücün ALLAH CC olduğunu hiçbir zaman unutmamalıdır. Ömrünü dünyada şükür, hamd  ve duayla ibadetlerle geçirmesi gerektiğini aklından ve gönlünden çıkarmamalıdır.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Ziyaretçiler

Gayb Alemi